Strategische samenwerking Pro Persona en HAN

Woensdag 21 Januari 2015

Pro Persona en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) slaan de handen ineen om elkaar te versterken als respectievelijk grote zorgaanbieder en grote kennispartner in het zuidoosten van Gelderland. De samenwerking wordt bekrachtigd met de ondertekening van een overeenkomst door beide bestuursvoorzitters, Ron Akkerman (Pro Persona) en Kees Boele (HAN) op donderdag 22 januari in Wolfheze.

 

De samenwerking betreft kennisontwikkeling en -uitwisseling op het gebied van Facilitair Management en ICT. Om synergie tussen de activiteiten van de beide instellingen te behalen, vindt er een intensieve uitwisseling van kennis, competenties en (project)capaciteiten plaats. De samenwerking wordt aangegaan voor de duur van twee jaar.

 

De strategische overeenkomst komt in de plaats van de al bestaande, incidentele samenwerking op het gebied van Facility Management. Voor Informatica (ICT) zal deze verder uitgebouwd worden, geconcentreerd op het verbeteren van ICT-Services en ICT-Kwaliteit. Zo wordt er een minorschap ontwikkeld, werkervaringsplaatsen gecreëerd en over en weer gastdocenten uitgewisseld. Kern is dat de praktijk de basis vormt van de kennisontwikkeling. Pro Persona brengt daarbij praktijksituaties/kennis in. De HAN (theoretische) kennis en capaciteit, vooral in de vorm van studenten, docenten en lectoren.

 

Ambitie

De samenwerking past bij de ambitie van beide organisaties. Pro Persona is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg en wil doorgroeien naar een High Performance Organization. De HAN verzorgt hogere beroepsopleidingen en heeft de ambitie een toonaangevende 'University of Applied Sciences'te worden.

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie:

Arend Jan Alberts (PP): 06 25 01 24 32, a.alberts@propersona.nl

Elki Otjens (HAN): 06 10 96 14 53, elki.otjens@han.nl


Naar het nieuwsoverzicht