Dove kinderen en jongeren vertellen

 

On-line

Drank, Drugs en Games

 

Het pakket met divers beeld- en tekstmateriaal, is gemaakt met en voor dove- en slechthorende jongeren. Inzet is hoe je als jongere veilig omgaan met al die verslavende middelen. Tevens reflecteren ouders, leraren en zorg medewerkers op scenes uit het hoofdprogramma. Zij delen hun eigen ervaringen en geven tips aan collegae en jongeren. Hoe raak je met elkaar in gesprek over (te) veel middelen gebruik? Dat is lastig want er heerst een taboe om erover te praten.
  • Het gehele pakket over drank drugs en games kun je bekijken en kosteloos downloaden op de website van BOOZ.
 
 
Reacties naar BOOZ: e-mail
 
 
 
DVD-serie  
 
Er is weinig informatie voor dove kinderen en jongeren over ingrijpende gebeurtenissen. Wij zijn er dan ook trots op te beschikken over dvd's die onze Amsterdamse vestiging Psydon heeft laten ontwikkelen voor de jongeren zelf en voor ouders en hulpverleners. De dvd's gaan over de volgende onderwerpen:

 

Echtscheiding

 

 

Vijf dove kinderen en jongeren vertellen over wat er gebeurt als je ouders gaan scheiden. Hun ouders zijn gescheiden. Net als bij horende kinderen is er in het begin vaak een wirwar aan gevoelens. Het ene moment is er boosheid of angst, het volgende verdriet of schuldgevoel. Het programma is voor dove en slechthorende kinderen en hun horende omgeving. Het programma is documentair opgenomen met gebruik van animaties; in gebarentaal en Nederlands ondertiteld.
Het programma is bekroond met de internationale Comenius-Siegel; uitgereikt in juni 2004 Berlijn voor a.v.producten met een grote didactische waarde of een bijzondere betekenis voor de volwasseneneducatie.


Dood en rouw

 

 

Vier dove kinderen en jongeren vertellen in gebarentaal over wat er gebeurt als je een dierbare persoon verliest. Op jonge leeftijd verloren zij een vader, moeder of opa. Ze kregen te maken met allerlei gevoelens van verdriet, angst, eenzaamheid en onbegrip. Het programma is voor dove en slechthorende kinderen en hun horende omgeving. Het programma is documentair opgenomen met gebruik van animaties; in gebarentaal en Nederlands ondertiteld. Dood&Rouw wint de GOUDEN SAM Award op 27 april 2006.
 

Liefde en seks

 


Vijf dove jongeren vertellen over hun ervaringen en verwachtingen met de liefde en de seks. De film is voor dove en slechthorende jongeren en hun horende omgeving. Alles is in gebarentaal met Nederlandse ondertitels. De film bestaat uit vijf documentaire blokken die met elkaar zijn verbonden door animaties. De film is bruikbaar voor de seksuele en relationele vorming van adolesenten vanaf 14 jaar.

 

Interesse?

De DVD's kunnen, zolang er nog geen on-line versie van beschikbaar is, worden besteld via onze afdeling Doven en Slechthorenden, de Riethorst te Ede. (Nadere informatie volgt z.s.m.)

 

 

 


Datum laatste aanpassing: 09-12-2019