10 jaar TOPGGz: stevig op de rails

Woensdag 08 Maart 2017

TOPGGG logo 10 jaarHet TOPGGz keurmerk bestaat 10 jaar. 

Woensdag 8 maart blikken we tijdens het jubileumcongres in Amersfoort  terug op een decennium topklinische geestelijke gezondheidszorg in Nederland en onderzoeken wat het heeft opgeleverd. Maar vooral kijken we met een aantal vooraanstaande personen vanuit verschillende achtergronden naar de ontwikkeling van de topklinische ggz voor nu en in de toekomst. 

Waar vind je als patiënt, verwijzer of zorgprofessional topklinische ggz? Waar vind je innovatieve diagnostiek en behandeling  voor patiënten die in de specialistische ggz niet of onvoldoende herstellen? Waar kun je terecht voor een second opinion of advies? Daar ligt de basis voor de oprichting van de Stichting Topklinische GGz en de invoer van het TOPGGz keurmerk.

 

Inmiddels hebben 43 topklinische afdelingen na beoordeling op een vaste set hoogwaardige kwaliteitscriteria het keurmerk verworven. Het TOPGGz keurmerk wijst de weg naar hoogspecialistische ggz, patiëntgebonden wetenschappelijk onderzoek en kennisverspreiding in Nederland. Deze afdelingen zijn verspreid over het hele land en over alle doel- en leeftijdsgroepen en specialisaties. Een totaaloverzicht vindt u op onze website www.topggz.nl.

 

Jubileumcongres Wissel-werking, zitten we op het goede spoor?
In het ochtendprogramma staat de relatie tussen TOPGGz en actuele ontwikkelingen in de zorg centraal. Tijdens de lunch vindt u op onze informatiemarkt meer informatie over de TOPGGz afdelingen. Met 11 workshops, verzorgd door landelijke topexperts,  gaan we in het middagprogramma dieper in op thema’s zoals patiëntenparticipatie, samenwerking en innovatie rond uiteenlopende specialisaties. Dominee Gremdaat sluit de dag af op zijn eigen wijze.

 

Over TOPGGz
De primaire focus van de stichting is gericht op de patiënt en zijn of haar ernstige en complexe zorgbehoefte(n). Deze patiënten hebben behoefte aan zeer gespecialiseerde diagnostiek en innovatieve behandelingen, omdat het de verwachting is dat zij hiervan zullen profiteren..


Een combinatie van deze gespecialiseerde patiëntenzorg en toegepast wetenschappelijk onderzoek maakt dat patiënten een perspectief wordt geboden op een juiste diagnose, herstel of verbetering van symptomen en/ of het verbeteren van de kwaliteit van leven. Het is voor patiënten vaak de laatste mogelijkheid en daarom is het van belang dat er voor elke doelgroep een TOPGGz voorziening vindbaar  en beschikbaar is.


Naar het nieuwsoverzicht