Pro Persona vergroot gevoel van veiligheid

Donderdag 06 April 2017

Pro Persona heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Veiligheid voor medewerkers, bezoekers en niet in de laatste plaats voor onze kwetsbare groep cliënten. De veiligheidssituatie op onze terreinen is de laatste jaren niet wezenlijk veranderd. Wat wel is veranderd, is het denken over cameratoezicht. Dat is in de maatschappij inmiddels heel normaal geworden. Op het terrein in Wolfheze zal nu een inhaalslag worden gemaakt en zullen op bepaalde plekken ook camera’s worden geïnstalleerd, net als op andere locaties.

 

Verbetermaatregelen
De aandacht voor het thema veiligheid heeft de afgelopen jaren geleid tot een aantal verbetermaatregelen voor het complex in Wolfheze. Dat is een vrij toegankelijk terrein, wat soms leidt tot kleinschalige overlast door drugs- en alcoholgebruik of vernielingen. Om de veiligheid in de hand te werken zijn er verbodsborden geplaatst voor het in bezit hebben of gebruik van drugs op het terrein van Pro Persona. Ook is er meer verlichting aangebracht.

 

Zinvolle toevoeging
De plaatsing van de camera’s is een vervolgstap in het vergroten van het gevoel van veiligheid voor cliënten, medewerkers, bezoekers en passanten. Er is al jaren een goede samenwerking tussen de hulpverleners, de eigen beveiligingsmedewerkers van Pro Persona en de politie, die de komst van camera’s al een zinvolle toevoeging zien.

 


Naar het nieuwsoverzicht