Bang om te presenteren?

Dinsdag 26 September 2017

Pro Persona werkt samen met de Radboud Universiteit Nijmegen aan de ontwikkeling van nieuwe behandelingen, om mensen die lijden aan sociale angst (spreekangst) de beste zorg te kunnen bieden.

 

Logo onderzoek Speak upMensen met een sociale angststoornis ervaren veel angst in sociale situaties en hebben hierdoor de neiging die situaties, bijvoorbeeld het geven van een presentatie, te vermijden.

 

Wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat een lage dosering testosteron sociale angst en vermijdingsgedrag bij vrouwen vermindert. Wij willen in de SpeakUp! onderzoeken of we de effecten van een exposuresessie voor sociale angst voor vrouwen in de leeftijd van 18-45 jaar kunnen verbeteren, door exposure te combineren met testosteron.


Op dit moment zijn wij op zoek naar deelnemers voor deze studie. Wij zijn op zoek naar vrouwen tussen 18 en 45 jaar die lijden aan sociale angst en in het bijzonder spreekangst. Heeft u interesse in deelname? Of wilt u meer informatie ontvangen over de studie? Neem contact op met één van onze onderzoekers via: e-mail speakup onderzoek

 

 


Naar het nieuwsoverzicht