Cursus Mosaic voor Arabisch sprekende statushouders

Dinsdag 04 September 2018

Pro Persona participeert in het Project Mosaic, een trainingsprogramma voor Arabisch sprekende statushouders. Het doel van het project is welbevinden, sociale netwerken en arbeidsparticipatie van statushouders te vergroten. De effectiviteit van deelname aan het project wordt wetenschappelijk vastgesteld.

 

Het opbouwen van een nieuw leven in een context waarin er veel anders gaat dan in het thuisland, zorgt voor extra uitdagingen op de weg naar werk. Deelnemers wonen 6 bijeenkomsten bij waarin een positieve blik op de toekomst centraal staat. Na het volgen van de cursus ontvangen de deelnemers aan het project een certificaat van deelname. Dit certificaat wordt uitgereikt door de wethouder in het stadhuis van Nijmegen.

 

Het project is specifiek afgestemd op Arabisch sprekende volwassen statushouders uit Nijmegen, Arnhem, Druten, Wijchen en Rivierenland, die een bijstandsuitkering ontvangen. De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Arabisch. De cursus start in oktober 2018. Kijk voor meer informatie in de Arabische of Nederlandse brochure.

 


Meld cliënten aan


Ken jij cliënten die in aanmerking komen? Motiveer ze tot deelname, en help ze desgewenst met de aanmelding. Behandelaren zijn ook via hun zorgmanager op de hoogte gebracht van Project Mosaic.

 


Vragen sturen en aanmelden?

 

Stuur een mail naar mosaic@fm.ru.nl

 


Naar het nieuwsoverzicht