Pro Persona wint TOOM-award 2019

Donderdag 18 April 2019

Cecile Exterkate heeft namens Pro Persona op 16 april de TOOM-award in ontvangst genomen. De TOOM award is een initiatief van de brandweer in Veiligheidsregio Gelderland Midden, en wordt jaarlijks uitgereikt aan de instelling die zich het meest inzet voor het verbeteren van de brandveiligheid. Het gaat dan vooral om het terugdringen van loze brandmeldingen.

 

De afgelopen jaren zijn veel mensen binnen Pro Persona bezig geweest met het verbeteren van de brandveiligheid. Deze prijs is dus een erkenning voor de inspanningen van al deze medewerkers.

 

 

TOOM 

 

TOOM staat voor Terugdringen Onechte en Ongewenste brandMeldingen. Binnen heel Pro Persona GGZ is het aantal loze brandmeldingen gedaald met 73% sinds 2016. Dit betekent veel minder onrust op de afdelingen en minder nodeloze en risicovolle uitrukken van de brandweer. Dit resultaat is vooral bereikt door bewustwording en samenwerking, zonder dat er grote investeringen voor nodig waren. Heel veel mensen hebben bijgedragen aan dit mooie resultaat: de verpleging op de afdelingen, de receptionisten, de technische mensen en de portefeuillehouders BHV die BHV op de locatie levend houden.


Naar het nieuwsoverzicht