Pakket Drank, Drugs en Games voor slechthorende en dove jongeren

Woensdag 02 Oktober 2019

Sinds 1 september 2019 is het coaching pakket Drank, Drugs en Games beschikbaar. Het pakket met divers beeld- en tekstmateriaal, is gemaakt met en voor dove en slechthorende jongeren.

 

Inzet is hoe je als jongere veilig omgaat met al die verslavende middelen die er zijn. In het hoofdprogramma delen drie jongeren hun ervaringen met middelen en games en nemen de kijker mee in hun wereld.


Reflectieprogramma's
In drie reflectieprogramma’s reageren ouders, leraren en zorg medewerkers op scenes uit het hoofdprogramma. Zij delen hun eigen ervaringen en geven tips aan collega's en jongeren. Hoe raak je met elkaar in gesprek over (te) veel middelen gebruik? Dat is lastig want er heerst een taboe om erover te praten.


Elf filmpjes
Elf informatieve programma’s informeren in gebaren (Nederlands ondertiteld) over de verschillende middelen. Wat zijn de effecten, bijwerkingen en invloed op de gezondheid? Daarnaast zijn er een aantal tekstdocumenten zoals een handleiding met suggesties voor gebruik met jongeren.

 

Het gehele pakket over drank, drugs en games kun je on-line bekijken en kosteloos downloaden. Bekijk onze pagina met de informatie en de trailer. Tevens zijn daar DVD's te bestellen voor de programma's welke nog niet on-line beschikbaar zijn.
 


Naar het nieuwsoverzicht