Cliënten Pro Persona Wolfheze bezoeken Dominicanenklooster

Woensdag 30 Oktober 2019

foto: Dominicanenklooster Huissen 

Van 9 tot en met 11 oktober 2019 verbleven 15 mensen van Pro Persona, locatie Wolfheze, in het Dominicanenklooster te Huissen.

Het hartelijke welkom door Pater Henk Jongerius en de rondleiding door twee vrijwilligers maakten meteen indruk. Tijdens het verblijf genoot iedereen van de rust, de gezelligheid en de heerlijke vegetarische maaltijden.

 

Ervaringen
‘Hier kom ik helemaal tot rust’, zie iemand. ‘Mijn geloof wordt hier verdiept’, zei iemand anders. Verschillende deelnemers vonden de zangworkshop met stemdocente Frohmut Knie een hoogtepunt.

 

Geloven… in wie of wat eigenlijk?
Het thema dat de afdeling geestelijke verzorging dit jaar hadden gekozen was ‘Geloven… in wie of wat eigenlijk?’ Met bibliodrama (het uitspelen van bijbelverhalen en geloofsthema’s), gesprek en creativiteit zijn de deelnemers met het thema bezig geweest.

 

tekening: Mozes en de brandende braamstruik


Het verhaal van Mozes die zijn schoenen uittrok bij een brandende braamstruik gaf inspiratie voor een collage en tekeningen. Met nieuwe moed, kracht en verbondenheid zijn de deelnemers de middag van 11 oktober weer naar Wolfheze vertrokken.


Taco Bos en Stefien Jansen, beiden geestelijk verzorgers van Pro Persona in Wolfheze, danken de paters en medewerkers van het Dominicanenklooster van harte voor hun gastvrijheid!

 


Naar het nieuwsoverzicht