Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen 'KenBiS' te gast bij Pro Persona

Dinsdag 10 december 2019

Op 6 december 2019 was het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen 'KenBiS' te gast bij Pro Persona in de Bogen in Wolfheze. Pro Persona is deelnemer van KenBiS, dat in 2019 10 jaar bestaat.

 

Programma
De ochtend was gereserveerd voor vergaderingen van het bestuur en de deelnemersraad. De inhoud van de klinisch wetenschappelijk vergadering in de middag werd ingevuld door 4 prachtige presentaties vanuit Pro Persona, waar we trots op mogen zijn:

 

  • Indra kikkert (GIOS, Nijmegen) presenteerde helder haar onderzoek over bipolariteit bij chronische depressie.
  • Karin van Dam (GZ-psycholoog, Arnhem) een kritisch overzicht van de wetenschappelijke evidentie voor de toepassing van dialectische gedragstherapie bij de behandeling van patienten met een bipolaire stoornis.
  • Jöran Moerkens (ervaringsdeskundige, Nijmegen) presenteerde persoonlijke ervaringen in zijn leven met een bipolaire stoornis, de trailer van de documentaire die hij hierover aan het maken is (Website Zlatan is gek), en zijn gedreven crowd funding actie om het nodige geld hiervoor bij elkaar te brengen.
  • Karie Feddema (SPV, Tiel) vanuit de praktijk hoe de door haar ontwikkelde module Family Focused Therapy (FFT) bij bipolaire stoornissen, die uniek is in Nederland, binnen Pro Persona uitgevoerd wordt.

 


Naar het nieuwsoverzicht