Pro Persona Onderscheiding 2019 Uitgereikt aan Anne-Marie Terpstra

Dinsdag 07 Januari 2020

Anne-Marie Terpstra heeft de Pro Persona Onderscheiding 2019 gekregen. De zorgmanager van FPA Kompas kreeg de onderscheiding voor het opzetten van de Beveiligde Intensive Care (BIC) op het terrein van Pro Persona in Wolfheze.

 

Deze opende in oktober 2019 haar deuren voor GGZ-patiënten die in hun behandeling een beveiligde setting en forensische expertise nodig hebben. Patricia Esveld, voorzitter van de Raad van Bestuur van Pro Persona, overhandigde haar maandag 6 januari de onderscheiding én bood Anne-Marie de mogelijkheid om met haar team of vakgenoten een opleiding of training te volgen.


Anne-Marie was voorgedragen door de directie van de Pompestichting: ‘Het realiseren van de beveiligde intensive care deed ze samen met een grote groep medewerkers. Zij is in belangrijke mate een initiator en inspirator geweest waardoor deze groep medewerkers in staat is geweest tot het realiseren van de BIC binnen een half jaar. Een unieke prestatie.

 

Anne-Marie is in staat geweest een geheel nieuw team te werven, van zowel verpleegkundigen, sociotherapeuten en begeleiders, een behandelteam bestaande uit psychiaters, psychologen en een verpleegkundig specialist. Haar wervingskracht is enorm.

 

Onder haar leiding is een pilot gestart over de inzet van zorgbeveiligers als onderdeel van het verpleegkundig/sociotherapeutisch team. Daarin heeft ze niet alleen de medewerkers op de afdeling, maar ook de medezeggenschap mee gekregen. De BIC is op 1 oktober gestart na een krappe en spannende verbouwing van het gebouw Phoenix.

 

In een kort tijdsbestek is deze reguliere afdeling omgetoverd tot een BIC op beveiligingsniveau 2. Een prestatie van formaat. Na een stevig introductieprogramma waarin alle medewerkers zijn getraind in alle facetten die van belang zijn voor het werk, stond de groep medewerkers klaar voor deze klus.’

 

De Raad van Bestuur van Pro Persona onderschrijft met het toekennen van de Pro Persona Onderscheiding dat Anne-Marie ‘een prestatie heeft neergezet waar we met zijn allen een voorbeeld aan kunnen nemen’.


Naar het nieuwsoverzicht