Cliënten Ouderenkliniek Siependaal weer terug in Tiel

Woensdag 08 Januari 2020

Cliënten weer terug in gebouw Siependaal

 

Samenwerking
Op maandag 6 januari 2020 zijn de cliënten van Siependaal weer terug in Tiel, zij maken het goed. Na de inbraak en brandstichting in de Nieuwjaarsnacht waren de cliënten tijdelijk ondergebracht in Wolfheze en Nijmegen. De terugverhuizing is boven verwachting snel gegaan. De snelheid was mogelijk door een soepele en hechte samenwerking tussen de collega's in Tiel, tussen de afdelingen van Pro Persona, en ook door de inzet van de ketenpartners, te weten Ziekenhuis Rivierenland Tiel, de brandweer, de politie en de burgemeester van Tiel.

 

Maatregelen
De collega's zijn behoorlijk geschrokken. Op de informatiebijeenkomst van vrijdag 3 januari werd duidelijk gesteld dat er additionele maatregelen op het gebied van inbraak- en brandbeveiliging zouden worden genomen om herhaling te voorkomen. Er zijn inmiddels nieuwe systemen aangelegd om aan deze terechte vraag te kunnen voldoen.

 

De Crisisdienst Rivierenland heeft kunnen blijven functioneren door de mogelijkheid gebruik te kunnen maken van een ruimte van Ziekenhuis Rivierenland Tiel.


Naar het nieuwsoverzicht