Pro Persona Ouderen sluit aan bij OZOverbindzorg

Donderdag 27 Februari 2020

Vanaf februari werkt de afdeling Ouderen van Pro Persona in Arnhem met OZOverbindzorg. Hiermee sluit de GGZ-instelling aan bij een initiatief van Onze Huisartsen, de koepelorganisatie van huisartsen in de regio. OZO staat voor Online Zorg Omgeving, en brengt via een beveiligde website de verschillende zorgverleners rondom een cliënt samen.

 

Met OZO is in één oogopslag te zien welke naasten en zorgverleners betrokken zijn bij een cliënt, en wat er onderling is afgesproken. De communicatie tussen de verschillende zorgverleners en de cliënt is veilig, en wordt gemakkelijker en efficiënter. De cliënt heeft de regie, en bepaalt zelf wie hij wel en geen toestemming geeft om informatie in te zien. Ook heeft de cliënt inzage in de berichten die via het platform worden verstuurd.


Client centraal
Binnen de regio is het systeem nog in opbouw. Inmiddels werkt 65% van de huisartsen in de regio al met OZOverbindzorg. Directeur Piet van der Zandt van Pro Persona Arnhem is enthousiast: ’Dit initiatief draagt echt bij aan het centraal stellen van de cliënt. We verwachten na de pilotfase bij ouderen ook snel andere cliëntgroepen aan te sluiten op OZO. Ik hoop ook dat zoveel mogelijk andere zorgaanbieders zich aansluiten. Daar wordt de dienstverlening alleen maar beter van.’

 

Meer informatie over Pro Persona: www.propersona.nl
Meer informatie over OZO: www.ozoverbindzorg.nl


Naar het nieuwsoverzicht