IrisZorg, Pro Persona en RIBW-en openen samen een coronacentrum

Vrijdag 20 Maart 2020

Vanaf week 13 2020 is in Nijmegen een coronacentrum operationeel om coronapatiënten van de GGZ in-stellingen in de regio, IrisZorg, Pro Persona en RIBW’en op te vangen. Een gebouw van Pro Persona dat in februari naar het Radboudumc werd afgestoten, wordt hiervoor in gebruik genomen.

 

Gezamenlijke locatie
Coronapatiënten van de GGZ-instellingen worden in eerste instantie zoveel mogelijk in hun vertrouwde omgeving thuis of in de instelling opgevangen. Hierbij worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Op de gezamenlijke locatie worden patiënten opgevangen die niet in staat zijn om zich aan de geldende regels te houden, ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus.


Tientallen bedden
Er wordt een apart team samengesteld van medewerkers van de deelnemende organisaties bestaande uit verpleegkundigen en begeleiders met zoveel mogelijk een ziekenhuis- of wijkverpleging-opleiding en GGZ behandelaars. Het gaat om enkele tientallen bedden.

 

Protocol
Het Radboudumc verzorgt de huisvesting en de bewaking. Het Corona protocol van het
Radboudumc is geldend.


Naar het nieuwsoverzicht

Coronamaatregelen

De afgelopen periode hebben we veel gebruik gemaakt van videobellen om behandelingen niet te laten stilvallen. De nieuwe richtlijnen van het kabinet bieden gelukkig weer meer ruimte voor face-to-to-face contact. Daarom zijn we op dit moment bezig om groepsbehandeling en ambulante behandeling op onze locaties en bij cliënten thuis weer op te starten. We passen de inrichting van onze gebouwen aan, en we letten extra op hygiëne. Onze oproep is en blijft: als je psychische klachten hebt, meld je dan bij de huisarts. Juist in deze coronatijd is het belangrijk niet met klachten te blijven rondlopen.

Met cliënten die klachten hebben die op corona kunnen duiden maken we apart afspraken over de wijze van behandeling. We houden ook de gezondheid van onze opgenomen cliënten dagelijks in de gaten. De verlof -en bezoekregeling voor onze klinieken blijft van kracht: bezoek op de afdeling is niet toegestaan.

Raadpleeg regelmatig www.propersonacoronavirus.nl voor de laatste stand van zaken.

Ben je cliënt? Stel dan ook je vragen aan je behandelaar.

Sluiten