IrisZorg, Pro Persona en RIBW-en openen samen een coronacentrum

Vrijdag 20 Maart 2020

Vanaf week 13 2020 is in Nijmegen een coronacentrum operationeel om coronapatiënten van de GGZ in-stellingen in de regio, IrisZorg, Pro Persona en RIBW’en op te vangen. Een gebouw van Pro Persona dat in februari naar het Radboudumc werd afgestoten, wordt hiervoor in gebruik genomen.

 

Gezamenlijke locatie
Coronapatiënten van de GGZ-instellingen worden in eerste instantie zoveel mogelijk in hun vertrouwde omgeving thuis of in de instelling opgevangen. Hierbij worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Op de gezamenlijke locatie worden patiënten opgevangen die niet in staat zijn om zich aan de geldende regels te houden, ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus.


Tientallen bedden
Er wordt een apart team samengesteld van medewerkers van de deelnemende organisaties bestaande uit verpleegkundigen en begeleiders met zoveel mogelijk een ziekenhuis- of wijkverpleging-opleiding en GGZ behandelaars. Het gaat om enkele tientallen bedden.

 

Protocol
Het Radboudumc verzorgt de huisvesting en de bewaking. Het Corona protocol van het
Radboudumc is geldend.


Naar het nieuwsoverzicht

Corona: aangepast beleid

De coronacrisis maakt dat Pro Persona maatregelen neemt om het coronavirus tegen te gaan. Doel is om te doen wat nodig is, maar ook de zorg aan onze cliënten zoveel mogelijk door te laten gaan. Geplande afspraken met cliënten gaan door, maar worden omgezet in afspraken op afstand. Via telefoon of andere digitale middelen.

Wijzigingen verlof en bezoek klinieken per 29 maart


Pro Persona heeft de verlof- en bezoekregeling voor cliënten die in onze klinieken verblijven aangepast per 29 maart. Bezoek op de afdeling niet meer toegestaan. Het besluit heeft alles te maken met de wijze waarop de coronacrisis zich op dit moment ontwikkelt. De maatregelen worden ingezet vanuit het oogpunt van goede en veilige zorg voor onze patiënten en medewerkers. De impact van de maatregelen is groot. We hopen dan ook op ieders begrip.

Zie voor meer informatie de nieuwsberichten op de website.

Sluiten