Oproep cliëntenraden: help en laat je helpen tijdens coronacrisis

Woensdag 01 April 2020

Bij elkaar uit de buurt blijven
Het coronavirus heeft voor iedereen gevolgen. De nabijheid van elkaar wordt door alle maatregelen op de proef gesteld. We zorgen nu vreemd genoeg het beste voor elkaar door bij elkaar uit de buurt te blijven.

 

Anders communiceren
We hebben ineens te maken met een andere manier van communiceren en omgaan met elkaar. Op dit moment kunt u vaak alleen via telefoon of beeldbellen met uw hulpverlener in contact komen. De een gaat daar anders of gemakkelijker mee om dan de ander. We hebben niet allemaal dezelfde beleving daarbij.

 

Gevolgen van de crisis
Ook voor uw hulpverlener is het een vreemde situatie. De nabijheid die u gewend was krijgt soms via beeld of telefoon een ander karakter. Ook kan het zijn dat de klachten waar u last van heeft en waarvoor u in behandeling bent, wat ánders komen te liggen als gevolg van de coronacrisis. Bespreek dit met uw behandelaar.


In deze tijd is het voor iedereen zwaarder om tot een goede kwaliteit van zorg te komen. Als u nu problemen of klachten ervaart bij uw behandeling, bespreek dat met uw behandelaar, of de PVP (patiëntvertrouwenspersoon). U kunt ook contact opnemen met uw Cliëntenraad.

 

We hopen dat u met uzelf, de situatie en met uw hulpverlener, behandelaar geduld kunt opbrengen. De cliëntenraden van Pro Persona wensen u gezondheid en de nodige sterkte toe.

 


Naar het nieuwsoverzicht

Actuele situatie behandelingen en bezoekregeling

Op dit moment zijn de groepsbehandeling en ambulante behandeling op onze locaties en bij cliënten weer gestart. De inrichting van onze gebouwen is aangepast, en we letten extra op hygiëne. Onze oproep is en blijft: als je psychische klachten hebt, meld je dan bij de huisarts. Juist in deze coronatijd is het belangrijk niet met klachten te blijven rondlopen. Met cliënten die klachten hebben die op corona kunnen duiden maken we apart afspraken over de wijze van behandeling.

Bezoek weer toegestaan voor klinieken

We hebben de verlof -en bezoekregeling voor onze klinieken versoepeld: bezoek is weer toegestaan. Dat wil zeggen: maximaal 1 bezoeker per persoon voor maximaal 1 uur. We controleren daarbij zorgvuldig of bezoekers geen klachten hebben. Lees meer over de regeling op www.propersonacoronavirus.nl onder FAQ.

Ben je cliënt? Stel dan ook je vragen aan je behandelaar.

Sluiten