Besturen in een bijzondere tijd

Dinsdag 14 April 2020

Het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur gaat elke week in gesprek met zorgbestuurders en deskundigen over de uitdagingen waar de zorg op dit moment voor staat. De komende weken maken zij een reeks films onder de titel ‘Besturen in een bijzondere tijd, reflectie in actie’. Patricia Esveld, voorzitter Raad van Bestuur, deelt in haar interview waar Pro Persona als organisatie doorheen gaat.

 

In de afgelopen weken van crisis heeft Patricia de organisatie goed leren kennen. Zij vertelt hoe onvoorspelbaar het is wat er in een korte tijd samen wordt neergezet. De daadkracht waarmee alle medewerkers van Pro Persona werken in deze bijzondere tijd is iets waar zij enorm trots op is.


'Acute psychiatrie, dat is topsport.'


Pro Persona staat voor flinke uitdagingen waarin lastige afwegingen gemaakt worden. In iedere afweging staat de veiligheid van patiënten voorop. De kernwaarden van de organisatie komen juist in deze tijd naar voren. Medewerkers tonen hun flexibiliteit, zijn creatief, hebben lef en werken zowel intern als extern samen. Met een blik op de toekomst zijn dit de kernwaarden die Pro Persona wilt vasthouden voor hun onlangs gestarte strategietraject.

 

'We moeten na de crisis niet terug maar we moeten blijven doen wat we doen.'

 

 

 

Ben je benieuwd naar de rest van de reeks films, kijk dan op deze website.

 

 


Naar het nieuwsoverzicht

Actuele situatie behandelingen en bezoekregeling

Op dit moment zijn de groepsbehandeling en ambulante behandeling op onze locaties en bij cliënten weer gestart. De inrichting van onze gebouwen is aangepast, en we letten extra op hygiëne. Onze oproep is en blijft: als je psychische klachten hebt, meld je dan bij de huisarts. Juist in deze coronatijd is het belangrijk niet met klachten te blijven rondlopen. Met cliënten die klachten hebben die op corona kunnen duiden maken we apart afspraken over de wijze van behandeling.

Bezoek weer toegestaan voor klinieken

We hebben de verlof -en bezoekregeling voor onze klinieken versoepeld: bezoek is weer toegestaan. Dat wil zeggen: maximaal 1 bezoeker per persoon voor maximaal 1 uur. We controleren daarbij zorgvuldig of bezoekers geen klachten hebben. Lees meer over de regeling op www.propersonacoronavirus.nl onder FAQ.

Ben je cliënt? Stel dan ook je vragen aan je behandelaar.

Sluiten