Mentale steun voor zorgmedewerkers

Maandag 11 Mei 2020

Je hebt als zorgverlener in deze periode een moeilijke klus te klaren. De druk is hoog, er wordt flexibiliteit gevraagd en je privéleven vraagt ook nog eens aandacht. En we weten niet hoe lang deze situatie nog duurt. Verpleegkundigen, leidinggevenden, artsen en verzorgenden leveren inspanningen die nu of later kunnen leiden tot psychische klachten. 


Hulplijnen voor zorgmedewerkers en zorgorganisaties


Om de zorgende beroepsgroepen te ondersteunen lanceren Pro Persona, Indigo, CNV Zorg & Welzijn en WZW twee hulplijnen om de juiste psychosociale steun te bieden. Zo is er direct mentale ondersteuning en een luisterend oor voor wie dat nodig heeft. Dagelijks iemand bereikbaar, geen verwijzing of inschrijving nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Ook kunnen wij met je meedenken over wat jouw team nodig heeft. Denk aan preventie van burn-out, PTSS-klachten of andere psychische ondersteuning.


Beide hulplijnen geven zorg op maat. Kijk voor de mogelijkheden, bereikbaarheid en meer info: 

 

Online hulp


Ook online is er al veel informatie beschikbaar die helpend kan zijn, kijk voor een greep uit de beschikbare online informatie.

 


Naar het nieuwsoverzicht

Actuele situatie behandelingen en bezoekregeling

Op dit moment zijn de groepsbehandeling en ambulante behandeling op onze locaties en bij cliënten weer gestart. De inrichting van onze gebouwen is aangepast, en we letten extra op hygiëne. Onze oproep is en blijft: als je psychische klachten hebt, meld je dan bij de huisarts. Juist in deze coronatijd is het belangrijk niet met klachten te blijven rondlopen. Met cliënten die klachten hebben die op corona kunnen duiden maken we apart afspraken over de wijze van behandeling.

Bezoek weer toegestaan voor klinieken

We hebben de verlof -en bezoekregeling voor onze klinieken versoepeld: bezoek is weer toegestaan. Dat wil zeggen: maximaal 1 bezoeker per persoon voor maximaal 1 uur. We controleren daarbij zorgvuldig of bezoekers geen klachten hebben. Lees meer over de regeling op www.propersonacoronavirus.nl onder FAQ.

Ben je cliënt? Stel dan ook je vragen aan je behandelaar.

Sluiten