Opnieuw medewerker locatie Wolfheze positief getest op corona

Dinsdag 25 Augustus 2020

Er is opnieuw een medewerker van de dagbesteding in Wolfheze positief getest op corona. Medewerker heeft zich laten testen nadat er klachten waren. Medewerker heeft niet gewerkt toen er klachten kwamen. Voor de klachten heeft de medewerker twee dagen gewerkt op de locatie Wolfheze. De getroffen medewerker heeft in de afgelopen tien dagen geen contact gehad met medewerkers of cliënten van de afdelingen die in quarantaine waren.


In nauw overleg met de GGD, het Pro Persona Corona Crisis team en op basis van de eerdere ervaring met een besmetting (waarbij niemand positief is getest), is besloten dat er nu geen afdelingen in quarantaine zullen worden geplaatst. Het is bekend met welke 26 cliënten en medewerkers de medewerker in contact is geweest. Deze contacten waren nooit langer dan vijftien minuten en niet intensief. De cliënten en medewerkers zullen komende tien dagen nauwlettend in de gaten worden gehouden en bij klachten zullen direct acties worden ondernomen.


'Op de locatie Wolfheze hebben we veel fysiek risicovolle cliënten. Voor hen is een quarantaine echter ook belastend. Daarom ben ik verheugd dat we in nauw overleg met GGD, onze eigen deskundigen en de ervaring die we hebben van de vorige besmettingscasus, deze aanpak kunnen gaan volgen. De verwachting is dat er een lage kans is op besmetting van cliënten en medewerkers', aldus Frank Hengeveld, directeur MultiComplexe Zorg Pro Persona en voorzitter centrale Corona Crisisteam.

 


Naar het nieuwsoverzicht