Cliënt besmet met Corona

Vrijdag 25 September 2020

In de vestiging van Pro Persona in Ede, de Riethorst, is een cliënt positief getest op corona binnen de besloten kliniek voor volwassenen. De cliënt is waarschijnlijk buiten Pro Persona besmet en kreeg tijdens de opnameperiode klachten. De cliënt is direct verplaatst naar de daarvoor opnieuw ingerichte speciale COVID-afdeling binnen de Riethorst en wordt daar geïsoleerd behandeld en verpleegd.

Vanwege deze besmetting is, in overleg met de GGD, de besloten afdeling tot 2 oktober in quarantaine geplaatst. Hierbij wordt de afdeling wel beschouwd als een ‘huishouden’ wat in quarantaine is. Patiënten mogen zich vrij op de afdeling bewegen. De algemene COVID-19 richtlijnen moeten hierbij in acht worden genomen. Dus: sociaal contact op een afstand van 1.5 meter, handen wassen, hoesten in elleboog, etc. Cliënten van de afdeling worden nauwlettend gemonitord op eventuele klachten. 

Medewerkers die werken op de COVID-afdeling moeten beschermingsmiddelen dragen. Verplicht is een FFP2-mondmasker. Bij fysiek contact sowieso handschoenen en eventueel een schort. Deze extra voorzorgsmaatregelen zijn er om de kans op eventuele nieuwe besmettingen onder cliënten en medewerkers te minimaliseren en veiligheid voor hen te optimaliseren.

Uit een eerste intern broncontactonderzoek blijkt dat vier medewerkers in nauw contact hebben gehad met de COVID-cliënt. Voor hen gelden om deze reden, conform richtlijnen van de GGD, strengere leefregels.

 

 

 

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie: Gert van Doorn, telefoon: 06-25245248


Naar het nieuwsoverzicht