Beweegtuin officieel geopend door burgemeester

Zaterdag 30 Oktober 2021

Burgemeester Schaap van Renkum heeft samen met directeur Multi Complexe Zorg Frank Hengeveld de Beweegtuin op het terrein van Pro Persona in Wolfheze geopend. De fitnesstuin is er niet alleen voor cliënten en medewerkers van Pro Persona, maar ook toegankelijk voor bewoners van Wolfheze, recreanten en andere sportievelingen. 

 

Dat past helemaal binnen de visie van de gemeente, vertelde de burgemeester. Sport wordt belangrijk gevonden in Renkum. Ze noemde de tuin een aanwinst voor Wolfheze en spoorde iedereen aan om er ook gebruik van te maken.

 

Regelmatig bewegen is goed voor de psychische gezondheid en met de ingebruikname van de fitnessplek in de open lucht wordt dit ook zichtbaar gemaakt. In de tuin worden gratis lessen aangeboden voor dorpsbewoners, recreanten, cliënten, medewerkers en andere sportievelingen. Daarnaast kunnen mensen ook individueel en in groepjes aan de slag.

 

“Voor ons is een goede band met de omgeving erg belangrijk”, aldus zorgmanager Tom Felder van Zin! Dagbesteding, de drijvende kracht achter de buitenfitnessplek. “We werken veel samen en met de Beweegtuin doen we ook weer iets voor het dorp. Ik hoop dat er veel dorpelingen gebruik van gaan maken.” De fitnesstuin is een initiatief van Pro Persona en is in samenwerking met meerdere partijen gerealiseerd.

 

Meer informatie: beweging.wolfheze@propersona.nl


Naar het nieuwsoverzicht