Samen zorgen we voor een gezond Rivierenland

Zondag 12 december 2021

 

Een dringende oproep aan alle inwoners van Rivierenland om je aan alle maatregelen te houden, je te laten vaccineren en testen, om de zorg in regio Rivierenland te helpen.
Dit verzoek doet Pro Persona samen met de andere deelnemers van ‘Rivierenland samen beter’ en alle burgemeesters uit de regio. Een echte noodkreet, want het lukt steeds minder goed om iedereen de zorg te geven die ze nodig hebben en dat is juist wat we wel willen blijven doen.

De toename van het aantal coronabesmettingen leidde tot een grote belasting van de zorg. Meer mensen hebben fysieke of mentale zorg nodig van de huisarts, in het ziekenhuis, verzorgingshuis, thuis of op locatie. We proberen de reguliere zorg zo veel mogelijk door te laten gaan. Extra uitdaging daarbij is dat zorgmedewerkers al 2 jaar onder hoge druk staan en zelf ook te maken krijgen met corona.

 

De oproep Samen zorgen we voor een gezond Rivierenland is echt een hartenkreet. Ook wij balen dat corona het leven bepaalt, maar we zien ook dat de maatregelen nodig zijn èn werken om te zorgen dat besmettingen dalen en de zorg niet overbelast raakt. Daarom vragen we: houd je aan de coronaregelen:

  • Houd afstand
  • Draag een mondneusmasker
  • Was je handen
  • Ventileer
  • Beperk je contacten tot een minimum
  • Laat je vaccineren
  • Laat je testen zelfs bij minimale klachten

 

We vragen vooral om vriendelijkheid en respect voor elkaar en voor de zorgmedewerkers. De afgelopen maanden is de agressie echt toegenomen en dat helpt niemand. De medewerkers van de zorginstellingen doen er alles aan om klaar te staan voor alle mensen die zorg nodig hebben. Help ons ook. Zo zorgen we samen voor een gezond Rivierenland.

 

Deelnemers Rivierenland samen beter
Santé Partners
Pro Persona
SZR
Zorgcentra de Betuwe
Coöperatieve Huisartsen Vereniging Gelders Rivierenland
Ziekenhuis Rivierenland

 

De burgemeesters uit de gemeenten van regio Rivierenland
Maasdriel, Henny van Kooten
West Betuwe, Servaas Stoop
Neder-Betuwe, Jan Kottelenberg
Buren, Josan Meijers, wnd
Culemborg, Gerdo van Grootheest
West Maas en Waal, Vincent van Neerbos
Zaltbommel, Pieter van Maaren
Tiel, Hans Beenakker


Naar het nieuwsoverzicht