Zomercursus geeft aanstaande brugklassers meer zelfvertrouwen

Maandag 27 Juni 2022

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor kinderen een belangrijke stap. Ze laten hun vertrouwde omgeving achter en gaan een hele nieuwe wereld in. Voor veel kinderen is deze overgang spannend en leuk, maar er is ook een groep kinderen voor wie die overgang moeilijk of eng is. Ze zijn op de basisschool gepest, afgewezen of hebben problemen gehad in de omgang met leeftijdgenoten. Voor deze kinderen is het extra belangrijk om ondersteuning te krijgen en zich voor te bereiden op de stap naar het voortgezet onderwijs waardoor ze zich zekerder voelen. 

Cursus Plezier op School
Pro Persona Connect afdeling Preventie organiseert een tweedaagse zomercursus voor aanstaande brugklassers. De kinderen leren in de cursus de kracht van positief denken. Op een ontspannen en speelse wijze wordt hen een andere manier van denken aangeleerd. Deze nieuwe manier van denken levert merkbare veranderingen op. 

Daarnaast leren ze:

  • contact leggen met andere kinderen en samenwerken;
  • opkomen voor jezelf;
  • omgaan met plagen en pesten;
  • omgaan met spanning.

Alle onderwerpen staan in het teken van een goede start maken op de nieuwe school! De overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs leent zich bij uitstek voor een preventieve interventie. De kinderen komen in een nieuwe klas en kunnen met een schone lei beginnen. 

Waar en wanneer 
De tweedaagse cursus wordt georganiseerd in Arnhem, Ede, Nijmegen, Culemborg en Tiel en start in de laatste week van de zomervakantie.

Het volledige cursuspakket bestaat uit een kennismakingsgesprek met de begeleiders, de tweedaagse cursus, een ouderavond en eventueel een afsluitend adviesgesprek. 

De cursus is gratis, maar aanmelden is wel verplicht en kan via de link: Plezier op school - Pro Persona Connect

Informatie & aanmelden
Voor meer informatie over bijvoorbeeld de inhoud van de groep en/of aanmelding kunt u contact opnemen met Pro Persona Connect afdeling Preventie, telefoonnummer (026) 3124483. U kunt ook mailen naar preventie@propersona.nl.


Naar het nieuwsoverzicht