Heropening Polikliniek Jeugd in Ede

Zondag 02 April 2023

Vorig jaar voerde Persona Connect een aanmeldpauze in bij de Polikliniek Jeugd vanwege personeelstekorten. Maar er is nu goed nieuws.

Vanaf vandaag, 3 april, heropent Pro Persona Connect de Polikliniek Jeugd aan de Willy Brandtlaan 20 in Ede. Met een multidisciplinair team worden bij de polikliniek kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar (met een uitloop naar 23 jaar) met ernstige en psychische en psychiatrische problematiek behandeld. 

Tijdens de specialistische GGZ behandeling is er specifieke aandacht op de problemen die te maken hebben met bijvoorbeeld: stemmingsklachten, depressie, angststoornissen of  klachten naar aanleiding van een traumatische gebeurtenis. Er wordt samen met het hele gezin en het netwerk aan verbetering gewerkt.

 

Andere behandelingen voor kinderen en jongeren bij Pro Persona Connect
Pro Persona Connect biedt niet alleen poliklinische behandeling van kinderen en jongeren aan in Ede, maar is ook actief in regio Arnhem, Nijmegen en Tiel. Naast poliklinische behandeling, wordt in deze regio’s, samen met netwerkpartners, ook FACT zorg geboden voor deze groep. Dit betekent dat er meerdere organisaties en hulpverleners met verschillende achtergronden samenwerken om de cliënt en het gezin verder te helpen.

Pro Persona biedt daarnaast ook crisiszorg. Ook biedt Pro Persona Connect een speciaal zorgaanbod voor dove kinderen met of zonder cochleair implantaat, slechthorende kinderen en horende kinderen met dove of slechthorende ouder.

Soms is een Specialistische GGZ behandeling niet voldoende. Dan biedt Pro Persona een korte en krachtige behandeling aan Jong Overwaal, onderdeel van het TOPGGz gecertificeerde Overwaal, Expertisecentrum Angst, Dwang en PTSS in Nijmegen/Lent.  

 


Naar het nieuwsoverzicht