'Proost op de verliezers' een theateravond over rouw na zelfdoding

Maandag 15 Mei 2023

Op 24 mei en 24 juni 2023 (19.30u) organiseert Pro Persona Connect afdeling Preventie de voorstelling ‘Proost op de verliezers’ in Ede en Arnhem. Een voorstelling over rouw na zelfdoding. Hoe ga je het gesprek aan over een emotioneel beladen onderwerp als zelfdoding?

 

Rouw na zelfdoding kan complex en moeizaam verlopen. Na een zelfdoding blijven veel vragen onbeantwoord, men voelt zich vaak schuldig en ontregeld door de plotselinge dood. Reacties uit de naaste omgeving, of het zwijgen over het verlies maken het vaak niet makkelijker. Voor de omgeving is het vaak lastig te weten hoe je iemand kan ondersteunen. Moet je er nu wel of niet naar vragen? Dit ongemak willen we graag bespreken in een interactieve avond.

 

De voorstelling is ontstaan uit de behoefte van drie jongvolwassen nabestaanden. Samen met Ets, een groep acteurs voor improvisatie en theater maken we deze zware materie op speelse wijze hanteerbaar.

 

Met het publiek en theatergezelschap bekijken we hoe rouw na zelfdoding bespreekbaar kan worden gemaakt. De dialoog in het theater is samen met nabestaanden vormgegeven. Weten hoe het gesprek aan te gaan over dit thema? Wees welkom!

 

Aanmelden kan via preventie@propersona.nl Geef bij aanmelding naam, woonplaats, aantal personen en datum van de voorstelling door of meld aan via: https://propersonaconnect.nl/aanbod/cursussen/preventie/proost-op-de-verliezers-een-theateravond-voor-nabestaanden-na-zelfdoding/

 


Naar het nieuwsoverzicht