Sta jij dichtbij iemand met (een verleden van) depressie?

Dinsdag 19 September 2023

Wil jij delen wat jouw rol was in het herstelproces? Meld je dan aan voor een online focusgroep!

Het doormaken en herstellen van een depressie is niet alleen voor mensen zelf maar ook voor hun naasten een ingrijpende ervaring.

In een online groepsbijeenkomst met meerdere naasten, nodigen we je uit om kennis en ervaringen over de rol van naasten bij herstel te delen. Ons onderzoek gaat specifiek in op de rol van naasten bij zogenoemd persoonlijk en maatschappelijk herstel. Deze domeinen van herstel gaan over het (her)vinden van grip op het leven en het vinden van een betekenisvolle plek in de maatschappij.

In hoeverre heb jij degene naast je kunnen helpen bij het (her)vinden van grip op het leven en bij het vinden van een plek in de maatschappij?
Wat werkte hierin wel en niet?

Eerder dit jaar interviewde we mensen met depressie zelf over deze thema’s. We leggen jullie de resultaten graag voor en vragen jullie aanvullende perspectief. Jouw bijdrage is belangrijk om ons nieuwe Herstelmaatjes-initiatief te versterken. In dit begeleidingstraject wordt de naaste van de deelnemer met depressie actief uitgenodigd mee te doen en denken.

Meedoen of vragen?
Meld je aan via: a.van.geffen@propersona.nl.
Onderzoekers Dorien Smit of Annelot van Geffen nemen dan contact met je op. Alle gegevens worden vertrouwelijk en anoniem verwerkt.

We hebben 2 online focusgroepen gepland op:
Dinsdag 10 oktober van 13.00 – 14.00
Donderdag 12 oktober van 19.00 – 20.00

Klik hier voor meer informatie over het project.


Naar het nieuwsoverzicht