Five Days Inside bij expertisecentrum Overwaal

Donderdag 21 September 2023

Voor het programma Five Days Inside keek Eddy Zoey een aantal dagen mee bij Overwaal in Lent, expertisecentrum voor mensen met ernstige angst- en dwangstoornissen. Eddy sprak met verschillende cliënten over hun klachten en behandeling.

 

In de TOPGGz kliniek van Overwaal, Expertisecentrum Angst, Dwang en PTSS, krijgen cliënten een intensieve klinische behandeling voor ernstige, complexe angst- en dwangstoornissen, zoals: dwangstoornissen, sociale angst, paniekstoornissen en agorafobie. Vaak is sprake van co-morbiditeit, dat wil zeggen dat er sprake is van meerdere diagnoses.

 

Eddy sprak in de aflevering onder andere met Anna, die na het overlijden van haar hond enorm bang is om haartjes van hem tegen te komen. Na vijf dagen ‘inside’ realiseert presentator Eddy zich hoeveel impact een angst- of dwangstoornis kan hebben op iemands leven.

 

Benieuwd naar werken bij Pro Persona?

 

Ben je na het kijken van de aflevering nieuwsgierig geworden naar werken in een GGZ-organisatie? Pro Persona biedt een breed scala aan vacatures, variërend van verpleegkundig specialisten tot psychiaters, begeleiders en GZ- en klinisch psychologen. Bekijk de vacatures hier: Werken bij Pro Persona - Werken bij Pro Persona.

 

Heb je de uitzending gemist? Geen zorgen, je kunt de aflevering bekijken op Videoland en RTLXL.

 


Naar het nieuwsoverzicht