U bent hier: Nieuws

Nieuws

Klimmendaal en Pro Persona bundelen krachten rond NAH patiënten

Maandag 28 September 2020

Klimmendaal Revalidatiespecialisten en Pro Persona Expertisecentrum Neuropsychiatrie hebben een subsidie ontvangen vanuit het project Juiste Zorg op de Juiste Plek (JZOJP) van ZonMW om de regionale ketenzorg voor patiënten met (ernstig) niet aangeboren hersenletsel (NAH) te verbeteren.
Lees meer >>

Cliënt besmet met Corona

Vrijdag 25 September 2020

In de vestiging van Pro Persona in Ede, de Riethorst, is een cliënt positief getest op corona binnen de besloten kliniek voor volwassenen. De cliënt is waarschijnlijk buiten Pro Persona besmet en kreeg tijdens de opnameperiode klachten.
Lees meer >>

Update: De Socialrun en de samenvallende Pro Persona sponsorloop in Wolfheze zijn geannuleerd

Woensdag 02 September 2020


Lees meer >>

Is Stepped Care effectiever dan regulier behandelen bij paniekstoornissen?

Woensdag 02 September 2020

Onderzoek naar de effectiviteit van stepped care behandelingen ten opzichte van cognitieve gedragstherapie.
Lees meer >>

Opnieuw medewerker locatie Wolfheze positief getest op corona

Dinsdag 25 Augustus 2020

De medewerker heeft zich laten testen nadat er klachten waren. Medewerker heeft niet gewerkt toen er klachten kwamen.
Lees meer >>

Tot nu geen positief geteste medewerkers en cliënten bij Pro Persona Wolfheze

Donderdag 20 Augustus 2020

Mede door het adequate optreden van de medewerker, die na contact met GGD, direct thuis is gebleven en zich heeft laten testen en onze serieuze aanpak is een uitbraak op ons terrein achterwege gebleven.
Lees meer >>

Basis GGZ, tenzij...

Basis GGZ als poortwachter
Maandag 17 Augustus 2020

Indigo en Pro Persona hebben het afgelopen jaar onderzocht of het mogelijk is meer cliënten binnen de bGGZ te behandelen, met indien nodig ondersteuning van de sGGZ. Resultaten zijn voorzichtig positief te noemen.
Lees meer >>

Medewerker positief getest op corona Pro Persona Wolfheze

Zondag 16 Augustus 2020

Een medewerker van Pro Persona in Wolfheze is positief getest op corona. De medewerker werd door broncontactonderzoek van de GGD benaderd om zich te laten testen.
Lees meer >>

Loop warm voor de beweegtuin

Dinsdag 04 Augustus 2020

Op 19 en 20 september, samenvallend met de Socialrun, organiseert Pro Persona een loopevenement. Cliënten, medewerkers en andere enthousiastelingen kunnen allemaal deelnemen. Lopen, joggen en/of hardlopen? Elke manier van meedoen is leuk.
Lees meer >>

Afscheidssymposium Cecile Exterkate

Donderdag 30 Juli 2020

Na 12.5 jaar bij Pro Persona en de Pompestichting, waarvan 8 jaar als bestuurder, gaat Cecile Exterkate per 1 oktober a.s. de organisatie verlaten. Ter afscheid wordt een symposium georganiseed. Dit geaccrediteerde symposium vindt gezien de COVID-19 richtlijnen (en voorzichtigheid die wij willen betrachten) deels plaats via beeldbellen. Ontdek hier hoe jij je kan aanmelden!
Lees meer >>

Risico op PTSS? Algoritme kan positief effect hebben op preventie

Maandag 27 Juli 2020

Nieuw algoritme kan risico op PTSS voorspellen na traumatische gebeurtenis. Zo kan na een traumatische gebeurtenis onderzocht worden wie risico loopt om PTSS te ontwikkelen.
Lees meer >>

Vacature Lid Raad van Bestuur

Maandag 20 Juli 2020

Door het aanstaande vertrek van een van de leden is er een vacature voor een Lid van Raad van Bestuur van Pro Persona.
Lees meer >>

Psychiatrische zorg in Gelderse Vallei toegankelijker en beter toegesneden op de cliënt

Dinsdag 14 Juli 2020

Huisartsenpost en spoedeisende hulp werken al meer samen, nu gaan de aanbieders van GGZ ervoor zorgen dat de toegang tot GGZ hulp en lichamelijke gezondheid vlotter gaat verlopen. Waar de patiënt ook binnen komt, er wordt meteen gekeken waar iemand het best geholpen kan worden.
Lees meer >>

Beeldbellen op maat past bij Pro Persona

Maandag 13 Juli 2020

Over beeldbellen hebben zowel cliënten als behandelaren uiteenlopende meningen, maar Pro Persona wil graag op basis van ervaringen van cliënten bezien wat de mogelijkheden zijn.
Lees meer >>

Pro Persona MCZ Wolfheze gecontracteerd bij Regio Centraal Gelderland

Donderdag 09 Juli 2020

Per 1 juli 2020 is Pro Persona Multicomplexe Zorg in Wolfheze gecontracteerd bij de Regio Centraal Gelderland als aanbieder van de producten die vallen onder de noemers Groepsbegeleiding en Activerend Werk.
Lees meer >>

Monica Seerden van Pro Persona naar PGGM

Monica Seerden van Pro Persona naar PGGM
Maandag 06 Juli 2020

Per 1 oktober stapt Monica Seerden over van Pro Persona naar PGGM. Bij Pro Persona is zij lid van directieteam en verantwoordelijk voor financiën en vastgoed . Bij PGGM wordt Seerden directeur finance en control.
Lees meer >>

Pro Persona neemt deel aan onderzoek naar alternatief voor elektroshocktherapie

Maandag 22 Juni 2020

Een alternatief voor elektroshocktherapie bij ernstige depressie? Pro Persona doet mee aan een onderzoek naar het effect van het narcosemiddel esketamine.
Lees meer >>

Cecile Exterkate naar Shell

Maandag 15 Juni 2020

Na ruim twaalf jaar bij Pro Persona - waarvan acht jaar als bestuurder - vertrekt Cecile Exterkate per 1 oktober naar Shell. Zij wordt daar manager health services bij Shell Health voor delen van Europa als onderdeel van Shell Health Global.
Lees meer >>

Pro Persona medeondertekenaar van brandbrief aan staatssecretaris Blokhuis over WVGGZ

Maandag 25 Mei 2020

GGZ organisaties hun grote zorg over de daadwerkelijke uitvoerbaarheid van de WVGGZ uit. Psychiaters komen hierdoor niet meer aan hun eigenlijke werk toe. De hulp aan verwarde mensen gaat over te veel schijven en schiet daarmee tekort.
Lees meer >>

Dag van de Verpleging 2020

Dinsdag 12 Mei 2020

Op dinsdag 12 mei 2020 was het 'de dag van de verpleging', we hebben onze medewerkers in het zonnetje gezet met bloemen en chocolade.
Lees meer >>

Consequenties van corona in de GGZ, Pro Persona, IrisZorg en RIBW

Dinsdag 12 Mei 2020

De aparte kliniek voor cliënten met corona klachten zorgt voor een efficiënte organisatie van de zorg. Een mooie samenwerking tussen Pro Persona, IrisZorg en RIBW.
Lees meer >>

Mentale steun voor zorgmedewerkers

Maandag 11 Mei 2020

Direct mentale ondersteuning en een luisterend oor voor de zorgmedewerker die dat nodig heeft. Dagelijks iemand bereikbaar, geen verwijzing of inschrijving nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.
Lees meer >>

Pro Persona neemt deel aan pilot zorgcoördinatiecentrum

Maandag 11 Mei 2020

Eén loket voor alle acute zorgvragen in Gelderland Midden en Zuid
Lees meer >>

Herdenken en vieren 4 en 5 mei 2020

Vrijdag 01 Mei 2020

Het team geestelijke verzorging van Pro Persona heeft het filmpje Herdenken 2020 1940 - 1945 gemaakt als herdenkings- en bevrijdingsgroet.
Lees meer >>

Besturen in een bijzondere tijd

Dinsdag 14 April 2020

Patricia Esveld vertelt hoe onvoorspelbaar het is wat er in een korte tijd samen wordt neergezet. De daadkracht waarmee alle medewerkers van Pro Persona werken in deze bijzondere tijd is iets waar zij enorm trots op is.
Lees meer >>

Update coronanieuws

Donderdag 09 April 2020

Gesloten Afdeling Corona patiënten in Nijmegen Twee weken gelden is het PACt van start gegaan. Een gezamenlijk initiatief van IrisZorg, Pro Persona en RIBW’en voor de opvang van Corona patiënten uit de drie instellingen die door hun gedrag meer aandacht behoeven.
Lees meer >>

Een steuntje in de rug in deze tijd, gewoon iemand die naar je luistert…

Woensdag 08 April 2020

Indigo preventie opent speciale telefonische spreekuren voor mantelzorgers en gezinnen die te maken hebben met psychische problemen. Hier kunt u gebruik van maken zolang de corona-maatregelen van kracht zijn.
Lees meer >>

Huisartsen: blijf ook tijdens Coronacrisis doorverwijzen naar GGZ

Woensdag 08 April 2020

Reden is dat uitstel van verwijzingen vervelende gevolgen kan hebben. Het risico bestaat dat meer mensen in een acute crisis raken, waardoor de crisisdienst overbelast raakt. Ook kan er na de Coronacrisis een stuwmeer aan verwijzingen ontstaan.
Lees meer >>

Oproep cliëntenraden: help en laat je helpen tijdens coronacrisis

Woensdag 01 April 2020

De nabijheid van elkaar wordt door alle maatregelen op de proef gesteld. We zorgen nu vreemd genoeg het beste voor elkaar door bij elkaar uit de buurt te blijven.
Lees meer >>

Tips verminderen angst en stress tijdens Corona-crisis

Dinsdag 31 Maart 2020

Sommige mensen hebben wat meer moeite met onzekerheid dan anderen. Onze collega’s van Overwaal, Expertisecentrum Angst, Dwang en PTSS, delen graag een aantal praktische tips over het verminderen angst en stress in deze crisistijd.
Lees meer >>

IrisZorg, Pro Persona en RIBW-en openen samen een coronacentrum

Vrijdag 20 Maart 2020

Vanaf volgende week is in Nijmegen een coronacentrum operationeel om coronapatiënten van de GGZ in-stellingen in de regio, IrisZorg, Pro Persona en RIBW’en op te vangen.
Lees meer >>

Pro Persona Ouderen sluit aan bij OZOverbindzorg

Donderdag 27 Februari 2020

Vanaf februari werkt de afdeling ouderen van Pro Persona in Arnhem met OZOverbindzorg. Hiermee sluit de GGZ-instelling aan bij een initiatief van Onze Huisartsen, de koepelorganisatie van huisartsen in de regio.
Lees meer >>

Terugblik werkbezoek TOPGGz-adviesraad aan twee expertisecentra Pro Persona

Donderdag 23 Januari 2020

De adviesraad van TOPGGz kwam op 9 januari 2020 in Nijmegen bijeen voor een werkbezoek aan het Expertisecentrum Depressie en het Expertisecentrum Angst, Dwang en PTSS (Overwaal).
Lees meer >>

Diplomering 3e leergang talentprogramma Pro Persona

Donderdag 16 Januari 2020

De deelnemers aan het talentprogramma voor zorgmanagers rondden daarmee een intensief lesprogramma van anderhalf jaar af.
Lees meer >>

Fellowship Psychiatrie 2020 van start gegaan

Woensdag 15 Januari 2020

Bericht van de Pro Persona Academie (PPA)
Lees meer >>

Pro Persona opent centra voor spoedeisende psychiatrische hulp in Nijmegen en Arnhem

Maandag 13 Januari 2020

Mensen met ernstige psychiatrische nood worden daar in een veilige en beschermde omgeving opgevangen. Centraal staan herstel en behoud van contact met de omgeving.
Lees meer >>

Pro Persona Onderscheiding 2019 Uitgereikt aan Anne-Marie Terpstra

Dinsdag 07 Januari 2020

Anne-Marie heeft een prestatie neergezet waar we met zijn allen een voorbeeld aan kunnen nemen.
Lees meer >>

Expertisecentrum Depressie verwerft opnieuw TOPGGz-keurmerk

Woensdag 11 december 2019

Het bestuur van de Stichting Topklinische GGz (TOPGGz) kende vandaag het TOPGGz-keurmerk na hervisitatie opnieuw toe aan het Expertisecentrum Depressie, onderdeel van Pro Persona.
Lees meer >>

Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen 'KenBiS' te gast bij Pro Persona

Dinsdag 10 december 2019

Op 6 december 2019 was het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen 'KenBiS' te gast bij Pro Persona in de Bogen in Wolfheze.
Lees meer >>

Kennismaking met Patricia Esveld, onze nieuwe voorzitter Raad van Bestuur

Woensdag 04 december 2019

Patricia Esveld is per 1 december gestart in haar nieuwe functie als voorzitter van de Raad van Bestuur bij Pro Persona.
Lees meer >>

Lotte Hendriks promoveert op onderzoek naar behandeling complexe PTSS

Dinsdag 05 November 2019

De behandeling van volwassenen en jongeren met complexe PTSS, dat is het onderwerp van het proefschrift dat Lotte Hendriks op vrijdag 8 november verdedigt.
Lees meer >>

Aantal deelnemers online community Depressie Connect blijft toenemen

Donderdag 31 Oktober 2019

Depressie Connect brengt mensen bij elkaar die elkaar in het dagelijks leven wellicht niet direct zouden vinden.
Lees meer >>

Cliënten Pro Persona Wolfheze bezoeken Dominicanenklooster

Woensdag 30 Oktober 2019

Van 9 tot en met 11 oktober 2019 verbleven wij met 15 mensen van Pro Persona GGZ, locatie Wolfheze, in het Dominicanenklooster te Huissen.
Lees meer >>

De generalistische ggz heeft nu een eigen handboek

Dinsdag 29 Oktober 2019

Hoe werk je als professional in de generalistische geestelijke gezondheidszorg (ggz) aan versterking van zelfregie van de patiënt?
Lees meer >>

De behandeling van een angst –en dwangstoornis bij Pro Persona Overwaal: het verhaal van Esther

Dinsdag 15 Oktober 2019

‘Smetvrees… je zal het maar hebben. Esther worstelt er elke dag mee. Bij alles wat ze doet, wordt ze geleid door angst en dwanghandelingen’.
Lees meer >>

Deeltijdbehandeling voor Arnhemse ouderen met psychiatrische problemen slaat aan

Maandag 14 Oktober 2019

Voorheen volgde in deze gevallen vaak opname in een kliniek. Nu is er de acute deeltijdbehandeling, met als doel een opname te voorkomen.
Lees meer >>

Pakket Drank, Drugs en Games voor slechthorende en dove jongeren

Woensdag 02 Oktober 2019

Sinds 1 september 2019 is het coaching pakket Drank, Drugs en Games beschikbaar. Het pakket met divers beeld- en tekstmateriaal, is gemaakt met en voor dove en slechthorende jongeren.
Lees meer >>

Mario Braakman benoemd tot hoogleraar

Woensdag 02 Oktober 2019

Op 1 oktober 2019 is dr. Mario Braakman benoemd tot hoogleraar forensische psychiatrie, in het bijzonder de transculturele forensische psychiatrie aan de Tilburg University.
Lees meer >>

Landelijk keurmerk voor Fact team Jeugd Food Valley

Dinsdag 01 Oktober 2019

Het Fact team Jeugd Food Valley van GGZ-aanbieders Eleos, Karakter en Pro Persona heeft het landelijke keurmerk Jeugd Flexible ACT in de wacht gesleept.
Lees meer >>

Socialrun 2019! Wij zijn team Pro Persona en wij doen mee

Dinsdag 03 September 2019

Na weken keihard trainen staat team Pro Persona klaar voor het startschot van de Socialrun 2019. Een aantal deelnemers vertellen waarom ze meelopen.
Lees meer >>

Toelichting Pro Persona publicaties Gelderlander

Maandag 02 September 2019

Afgelopen weken verschenen in de Gelderlander (papier en online) diverse publicaties over Pro Persona. Wij kunnen ons voorstellen dat je hierover vragen hebt. In dit artikel hebben we daarom de belangrijkste ontwikkelingen van dit moment voor je op een ri
Lees meer >>

Familie- en naastenraad Pro Persona

Donderdag 22 Augustus 2019

De familieraad voor heel Pro Persona wordt gevormd door een representatieve vertegenwoordiging van de verschillende locaties.
Lees meer >>

Cliëntenraden: spiegel voor ons denken en handelen

Donderdag 08 Augustus 2019

De cliëntenraden zijn voor Pro Persona een belangrijke gesprekspartner. Ze denken, praten en beslissen mee over onderwerpen die nu of in de toekomst belangrijk zijn.
Lees meer >>

Ilse Kunst over Mental Health First Aid

Donderdag 08 Augustus 2019

Psychische problemen komen vaak voor. Eén op de vier mensen krijgt in zijn leven zelf te maken met psychische problemen. Ilse Kunst: ‘MHFA helpt om de regie terug te leggen bij de mensen zelf.’
Lees meer >>

Leonie Braks over Mental Health First Aid

Maandag 05 Augustus 2019

Psychische problemen komen vaak voor. Eén op de vier mensen krijgt in zijn leven zelf te maken met psychische problemen. Leonie Braks: 'Met MHFA krijgen mensen met psychische problemen de erkenning die ze verdienen.'
Lees meer >>

Proeftuin voor EPA-doelgroep

Dinsdag 30 Juli 2019

In de Nijmeegse wijk Dukenburg is eind 2018 een proeftuin gestart, gericht op maatschappelijke integratie van cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA).
Lees meer >>

Afstemmen met de leefomgeving

Dinsdag 23 Juli 2019

'Ons meer openstellen voor de maatschappij en afstemmen op de leefomgeving van de cliënt, dat is noodzaak.’
Lees meer >>

Interview Frank Hengeveld, directeur Multicomplexe Zorg

Maandag 22 Juli 2019

Twee cliënten, Mary en Leo, zochten hem op en vroegen hem naar zijn visie op de zorg.
Lees meer >>

Sporten als behandeling voor depressie?

Maandag 15 Juli 2019

ZonMw kent de DoelmatigheidsOnderzoek subsidie toe aan Sporten Versterkt-onderzoek, onder leiding van Janna Vrijsen. Janna: ‘Met het Sporten Versterkt-onderzoek zetten we sport in als extra behandeling om de effecten van de gebruikelijke behandeling
Lees meer >>

IRIS-model regelt nabijheid cliënt

Donderdag 11 Juli 2019

‘Een cliënt een dag niet gezien hebben, is hier onbestaanbaar.’
Lees meer >>

Medewerker van het jaar 2018: Johannes Daalmans

Maandag 24 Juni 2019

‘Ik was flabbergasted’, zegt Johannes Daalmans over het moment dat hij de onderscheiding voor 'Medewerker van het jaar' kreeg uitgereikt door bestuurder Cecile Exterkate.
Lees meer >>

Bauke Koekkoek nieuwe lector ‘Onbegrepen gedrag, veiligheid en samenleving’

Dinsdag 11 Juni 2019

Hoe kunnen politie en zorg elkaar beter begrijpen en effectiever samenwerken? Dat is een van de belangrijke vragen waar Bauke Koekkoek zich al langer mee bezighoudt.
Lees meer >>

Pro Persona doet mee aan landelijk arrIBA-onderzoek

Dinsdag 11 Juni 2019

Voor de arrIBA-studie hebben we uw hulp hard nodig! We zijn op zoek naar personen van minimaal 18 jaar die behandeling voor OCS zoeken en interesse hebben in deelname.
Lees meer >>

Jaarbeeld Pro Persona 2018

Donderdag 18 April 2019

Ontdek, lees en bekijk de interviews, filmpjes en infographics over de belangrijkste ontwikkelingen en resultaten.
Lees meer >>