Fellowship psychiatrie

Maandag 07 November 2016

Pro Persona start met een fellowship psychiatrie. Dit is een eenjarig verdiepingsprogramma voor pas afgestudeerde psychiaters. Het fellowship-programma biedt hen een aanvullend scholingsprogramma van 4 uur per week, waarin zij zich kunnen bekwamen in hun nieuwe rol van medisch specialist en regiebehandelaar. Doel: het krijgen van een goed oog voor de complexe relatie tussen hoogwaardige behandelinhoud en optimale bedrijfsvoering.


Behalve een goede begeleiding in hun nieuwe rol, haakt het fellowship aan op de organisatiestructuur en bedrijfsvoering van Pro Persona. Andere onderdelen zijn het uitbreiden van beleidspsychiatrische vaardigheden (medisch leiderschap) en een verdere inhoudelijke verdieping van eigen gekozen aandachtsgebieden. Voorop staan kennis- en vaardigheidsoverdracht. Ook is er ruimte voor intervisie met een mentor.


Psychiaters die korter dan twee jaar geleden hun eerste psychiaterregistratie hebben behaald én in dienst zijn van Pro Persona (minimaal 24 uur per week) kunnen zich aanmelden voor het fellowship psychiatrie. Het fellowship wordt aangeboden in werktijd, daarbij is oog voor de te realiseren IPM en de fysieke aanwezigheid.


Fellowship start formeel in januari 2017.


Naar het nieuwsoverzicht