Bijdrage Pro Persona medewerkers aan internationaal congres

Maandag 19 december 2016

Sociale Psychiatrie en Epidemiologie in een veranderende wereld

Op 30 november 2016 zijn Jan Spijker, Sanne Hendriks en Maringa Zoun naar Zweden gevlogen voor de 18th meeting of the Section of Epidemiology and Social Psychiatry of the European Psychiatric Association (EPA) - Social Psychiatry and Epidemiology in a changing world  in Gothenburg, een vierdaags kleinschalig congres.


Jan Spijker heeft als onderdeel van een symposium een presentatie gegeven over de klinische resultaten van de ZemCAD studie , met als titel ‘Rehabilitation and self-management for chronic anxiety and depression, the ZemCAD study’. De effectiviteit van een interventie gericht op rehabilitatie en zelfmanagement is onderzocht op het gebied van kwaliteit van leven, symptomen en empowerment.


Sanne Hendriks gaf een presentatie over een onderdeel van haar promotie met als titel ‘Anxiety disorders: symptom dimensions, course and disability’. Zij heeft gekeken naar de diagnostiek en het lange termijn beloop van angststoornissen, met als vraag of angststoornissen gezien moeten worden als specifieke stoornis, of meer als algemene groep met daarbinnen symptoomdimensies.


Maringa Zoun presenteerde een poster met als titel ‘Self-management strategies used by patients to manage their chronic and treatment resistant anxiety or depressive disorders’. Een zelfmanagement vragenlijst is ontwikkeld als onderdeel van de ZemCAD studie en is binnen deze onderzoekspopulatie afgenomen.”

 


Naar het nieuwsoverzicht