Familie- en naastenraad

 
De Familie- en naastenraad behartigt de collectieve belangen van familieleden en naasten van cliënten die in behandeling zijn. De raad stimuleert de betrokkenheid van familieleden en naasten bij beleid en organisatie, maar ook bij behandeling en verblijf van cliënten, zowel intern als bij de zelfstandig wonende ambulante cliënt. Ook bevordert de raad de informatieverstrekking aan individuele familieleden en naasten en zorgt voor vertegenwoordiging van de achterban op instellings- en regionaal niveau.

 

 

Organisatie

 

De Familie- en naastenraad vergadert regelmatig met de directies. De raad werkt vanuit een samenwerkingsovereenkomst met de organisatie en hanteert een huishoudelijk reglement.

Over de betrokkenheid van familie en naasten bij de behandeling van cliënten zijn ook afspraken gemaakt met de Raad van Bestuur van Pro Persona. Deze zijn vastgelegd in de richtlijnen Pro Persona Familiebeleid.

 

 

Bijeenkomsten

 

Regelmatig organiseert de raad bijeenkomsten voor familieleden en naastbetrokkenen van cliënten. Tijdens deze bijeenkomsten worden thema's besproken (soms in aanwezigheid van een deskundige) en ervaringen uitgewisseld.

 

 

Nieuws

 

Enkele malen per jaar publiceert de raad een nieuwsbrief met informatie over de raad en ontwikkelingen op het gebied van de GGz in het algemeen en Pro Persona in het bijzonder.

 

 

Familie- en naastenraadslid worden?

 

De Familie- en naastenraad van Pro Persona is regelmatig op zoek naar nieuwe leden. Bent u familielid of naastbetrokkene en voelt u zich betrokken bij Pro Persona en haar cliënten? Meldt u dan aan bij de raad en laat uw stem horen. Wilt u eerst meer informatie? Dat kan natuurlijk.

 

 

Op de hoogte blijven?

 

Heeft u belangstelling, wilt u meedoen, wilt u op de hoogte gehouden worden of bent u anderszins geïnteresseerd? Laat het ons dan weten! U kunt uw contactgegevens doorgeven bij onderstaand contactadres. Wij informeren u dan over bijeenkomsten voor familieleden en naasten.

 

 

Contact

 

Pro Persona heeft één Familie- en naastenraad in Wolfheze.


Lees meer

Familie- en naastenraad - En, hoe gaat het met u?

Datum laatste aanpassing: 18-02-2020

Corona: aangepast beleid

De coronacrisis maakt dat Pro Persona maatregelen neemt om het coronavirus tegen te gaan. Doel is om te doen wat nodig is, maar ook de zorg aan onze cliënten zoveel mogelijk door te laten gaan. Geplande afspraken met cliënten gaan door, maar worden omgezet in afspraken op afstand. Via telefoon of andere digitale middelen.

Wijzigingen verlof en bezoek klinieken per 29 maart


Pro Persona heeft de verlof- en bezoekregeling voor cliënten die in onze klinieken verblijven aangepast per 29 maart. Bezoek op de afdeling niet meer toegestaan. Het besluit heeft alles te maken met de wijze waarop de coronacrisis zich op dit moment ontwikkelt. De maatregelen worden ingezet vanuit het oogpunt van goede en veilige zorg voor onze patiënten en medewerkers. De impact van de maatregelen is groot. We hopen dan ook op ieders begrip.

Zie voor meer informatie de nieuwsberichten op de website.

Sluiten