Een greep uit de al beschikbare online informatie

Er is al heel veel informatie beschikbaar die helpend kan zijn. Maar in de veelheid aan informatie kun je ook verdwalen. Daarom hebben wij hieronder een aantal online bronnen voor je geselecteerd.

 

ARQ IVP - Expertisecentrum bij schokkende gebeurtenissen
Het ARQ IVP heeft jarenlange ervaring in het ondersteunen van mensen en organisaties die te maken krijgen met ingrijpende gebeurtenissen, rampen en crises. Deze ervaring stellen zij beschikbaar aan zorgprofessionals en hun leidinggevenden.
Contactpunt psychosociale ondersteuning voor zorgprofessionals en leidinggevenden.

 

Informatie voor zorgmedewerkers
Omgaan met werkgerelateerde stress in coronatijd (pdf)


Informatie voor leidinggevenden
Ondersteuning aan zorgprofessionals in coronatijd (pdf)

 

Informatie voor collega’s
• Folder: Collegiale ondersteuning in coronatijd (pdf)
• Video: Collegiale ondersteuning tijdens de coronacrisis

 

Defensie
De medewerkers van defensie hebben als geen ander ervaring met het werken in crisissituaties. Zij delen hun Tips & adviezen voor de mentale gezondheid van zorgprofessionals.

 

E-boek Zorgen voor professionals 
Stichting IZZ, PFZW en PGGMco hebben een gratis e-book uitgegeven: Zorg goed voor jezelf. Praktische tips in moeilijke tijden. Een boek met praktische tips voor zorgmedewerkers in moeilijke tijden. Het boek is gebaseerd op ervaringen in en uit de zorg.

 


Datum laatste aanpassing: 28-04-2020

Actuele situatie behandelingen en bezoekregeling

Op dit moment zijn de groepsbehandeling en ambulante behandeling op onze locaties en bij cliënten weer gestart. De inrichting van onze gebouwen is aangepast, en we letten extra op hygiëne. Onze oproep is en blijft: als je psychische klachten hebt, meld je dan bij de huisarts. Juist in deze coronatijd is het belangrijk niet met klachten te blijven rondlopen. Met cliënten die klachten hebben die op corona kunnen duiden maken we apart afspraken over de wijze van behandeling.

Bezoek weer toegestaan voor klinieken

We hebben de verlof -en bezoekregeling voor onze klinieken versoepeld: bezoek is weer toegestaan. Dat wil zeggen: maximaal 1 bezoeker per persoon voor maximaal 1 uur. We controleren daarbij zorgvuldig of bezoekers geen klachten hebben. Lees meer over de regeling op www.propersonacoronavirus.nl onder FAQ.

Ben je cliënt? Stel dan ook je vragen aan je behandelaar.

Sluiten