Landelijk

 

Bij MIND Korrelatie kunt u terecht voor hulp en advies, via telefoon (0900) 1450, chat, WhatsApp en e-mail. Daarnaast is er dagelijks een livestream en de mogelijkheid voor lotgenotencontact. 

 

 

Mentaalvitaal.nl  
U vindt hier verschillende manieren van zelfhulp en online ondersteuning rondom mentale gezondheid. Ook kunt u uw mentale fitheid testen of een overzicht van online therapie vinden.

 

Het Rode Kruis heeft een hulplijn ingesteld, voor een luisterend oor, advies of extra hulp als je in quarantaine of thuisisolatie zit. Bel (070) 445 58 88. 

 

113 Zelfmoordpreventie biedt hulp als je erg somber bent en suïcidale gedachten hebt of als je je zorgen maakt om iemand anders. Bel 0900 113.

 

Veilig Thuis Neem contact op bij vermoedens van huiselijk geweld 0800 2000. Ook als het niet goed gaat in je eigen gezin of je zelf slachtoffer bent van mishandeling.  Bel bij direct gevaar altijd 112.

 

De Luisterlijn (0900) 0767 is 24/7 bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een gesprek of luisterend oor. 

 

De Mantelzorglijn (030) 760 60 55 is er voor mantelzorgers.
Zorg je voor een ander en heb je vragen? Wil je graag een advies over je persoonlijke situatie? Of heb je behoefte aan een luisterend oor?

 

De Kindertelefoon (0800) 0432, waar kinderen anoniem terecht kunnen.

 

Ouderen die zich zorgen maken over het coronavirus, vragen hebben of gewoon graag een praatje willen maken kunnen bellen met ANBO (0348) 46 66 66, KBO-PCOB (030) 340 06 00 of het Rode Kruis (070) 445 58 88.

 

Zorgprofessionals kunnen terecht op Vergeetjezelfniet  - Tips & adviezen voor de mentale gezondheid van zorgprofessionals Help de helden flyer
Zorgmedewerkers kunnen voor de mogelijkheden voor mentale steun kijken op onze pagina ‘Mentale steun voor zorgmedewerkers’ 


Datum laatste aanpassing: 23-04-2020

Actuele situatie behandelingen en bezoekregeling

Op dit moment zijn de groepsbehandeling en ambulante behandeling op onze locaties en bij cliënten weer gestart. De inrichting van onze gebouwen is aangepast, en we letten extra op hygiëne. Onze oproep is en blijft: als je psychische klachten hebt, meld je dan bij de huisarts. Juist in deze coronatijd is het belangrijk niet met klachten te blijven rondlopen. Met cliënten die klachten hebben die op corona kunnen duiden maken we apart afspraken over de wijze van behandeling.

Bezoek weer toegestaan voor klinieken

We hebben de verlof -en bezoekregeling voor onze klinieken versoepeld: bezoek is weer toegestaan. Dat wil zeggen: maximaal 1 bezoeker per persoon voor maximaal 1 uur. We controleren daarbij zorgvuldig of bezoekers geen klachten hebben. Lees meer over de regeling op www.propersonacoronavirus.nl onder FAQ.

Ben je cliënt? Stel dan ook je vragen aan je behandelaar.

Sluiten