Expertisecentrum Angst, Dwang en PTSS

 

Als TOPGGz-centrum biedt Overwaal, Expertisecentrum Angst, Dwang en PTSS hulp aan cliënten die uiterst specialistische zorg nodig hebben in verband met hun angststoornis. Het Expertisecentrum is voor mensen bij wie eerdere behandelingen onvoldoende resultaat hadden.

 

De afdeling combineert de expertisebehandeling met wetenschappelijk onderzoek en innovatie. Dit betekent dat er vaak relevante informatie is en er innovaties en ontwikkelingen zijn. U kunt hier alles lezen over de intensieve focusbehandelingNijCa²re, het fellowship en recente onderzoeken.

 

Onderstaande film laat zien wat de enorme impact is van angst –en dwangstoornissen op het leven van een cliënt. En dat met gerichte en bewezen methodes, lef en doorzettingsvermogen echt resultaat geboekt kan worden. De intensieve exposuretherapie staat in de film centraal. Kern van deze therapie is dat je de confrontatie aangaat met datgene waar je juist het meest bang voor bent. De patiënt leert daardoor anders met zijn angst en angstige verwachtingen om te gaan.

 


Datum laatste aanpassing: 21-01-2020

Actuele situatie behandelingen en bezoekregeling

Op dit moment zijn de groepsbehandeling en ambulante behandeling op onze locaties en bij cliƫnten weer gestart. De inrichting van onze gebouwen is aangepast, en we letten extra op hygiƫne. Onze oproep is en blijft: als je psychische klachten hebt, meld je dan bij de huisarts. Juist in deze coronatijd is het belangrijk niet met klachten te blijven rondlopen. Met cliƫnten die klachten hebben die op corona kunnen duiden maken we apart afspraken over de wijze van behandeling.

Bezoek weer toegestaan voor klinieken

We hebben de verlof -en bezoekregeling voor onze klinieken versoepeld: bezoek is weer toegestaan. Dat wil zeggen: maximaal 1 bezoeker per persoon voor maximaal 1 uur. We controleren daarbij zorgvuldig of bezoekers geen klachten hebben. Lees meer over de regeling op www.propersonacoronavirus.nl onder FAQ.

Ben je cliƫnt? Stel dan ook je vragen aan je behandelaar.

Sluiten