Expertisecentrum Angst, Dwang en PTSS

 

Als TOPGGz-centrum biedt Overwaal, Expertisecentrum Angst, Dwang en PTSS hulp aan cliënten die uiterst specialistische zorg nodig hebben in verband met hun angststoornis. Het Expertisecentrum is voor mensen bij wie eerdere behandelingen onvoldoende resultaat hadden.

 

De afdeling combineert de expertisebehandeling met wetenschappelijk onderzoek en innovatie. Dit betekent dat er vaak relevante informatie is en er innovaties en ontwikkelingen zijn. U kunt hier alles lezen over de intensieve focusbehandelingNijCa²re, het fellowship en recente onderzoeken.

 

Onderstaande film laat zien wat de enorme impact is van angst –en dwangstoornissen op het leven van een cliënt. En dat met gerichte en bewezen methodes, lef en doorzettingsvermogen echt resultaat geboekt kan worden. De intensieve exposuretherapie staat in de film centraal. Kern van deze therapie is dat je de confrontatie aangaat met datgene waar je juist het meest bang voor bent. De patiënt leert daardoor anders met zijn angst en angstige verwachtingen om te gaan.

 


Datum laatste aanpassing: 09-06-2022