Expertisecentrum Angst, Dwang en PTSS

 

Als TOPGGz-centrum biedt Overwaal, Expertisecentrum Angst, Dwang en PTSS hulp aan cliënten die uiterst specialistische zorg nodig hebben in verband met hun angststoornis. Het Expertisecentrum is voor mensen bij wie eerdere behandelingen onvoldoende resultaat hadden.

 

De afdeling combineert de expertisebehandeling met wetenschappelijk onderzoek en innovatie. Dit betekent dat er vaak relevante informatie is en er innovaties en ontwikkelingen zijn. U kunt hier alles lezen over de intensieve focusbehandelingNijCa²re, het fellowship en recente onderzoeken.

 

Onderstaande film laat zien wat de enorme impact is van angst –en dwangstoornissen op het leven van een cliënt. En dat met gerichte en bewezen methodes, lef en doorzettingsvermogen echt resultaat geboekt kan worden. De intensieve exposuretherapie staat in de film centraal. Kern van deze therapie is dat je de confrontatie aangaat met datgene waar je juist het meest bang voor bent. De patiënt leert daardoor anders met zijn angst en angstige verwachtingen om te gaan.

 


Datum laatste aanpassing: 21-01-2020

Corona: aangepast beleid

De coronacrisis maakt dat Pro Persona maatregelen neemt om het coronavirus tegen te gaan. Doel is om te doen wat nodig is, maar ook de zorg aan onze cliƫnten zoveel mogelijk door te laten gaan. Geplande afspraken met cliƫnten gaan door, maar worden omgezet in afspraken op afstand. Via telefoon of andere digitale middelen.

Wijzigingen verlof en bezoek klinieken per 29 maart


Pro Persona heeft de verlof- en bezoekregeling voor cliƫnten die in onze klinieken verblijven aangepast per 29 maart. Bezoek op de afdeling niet meer toegestaan. Het besluit heeft alles te maken met de wijze waarop de coronacrisis zich op dit moment ontwikkelt. De maatregelen worden ingezet vanuit het oogpunt van goede en veilige zorg voor onze patiƫnten en medewerkers. De impact van de maatregelen is groot. We hopen dan ook op ieders begrip.

Zie voor meer informatie de nieuwsberichten op de website.

Sluiten