U bent hier: TOPGGz - Wat is TOPGGz?

Wat is TOPGGz?

 

TOPGGz is een keurmerk voor afdelingen, waar cliënten terecht kunnen met ernstige, complexe of zeldzame psychische stoornissen, die elders niet succesvol konden worden behandeld. De afdelingen combineren hun expertisebehandeling met wetenschappelijk onderzoek en innovatie. Ook delen zij hun kennis met andere professionals in het werkveld. Deze combinatie zorgt voor meer kans op positieve behandelresultaten.

 

 

TOPGGz-afdelingen

 

Pro Persona beschikt inmiddels over twee topklinische voorzieningen met een TOPGGZ-keurmerk:

Expertisecentrum Depressie, onder leiding van prof. dr. Jan Spijker, psychiater en hoogleraar chronische depressie.   

Overwaal, Expertisecentrum Angst, Dwang en PTSS, onder leiding van Gert-Jan Hendriks, psychiater en hoofd zorgprogramma Angststoornissen.

 

    

 

Wat merkt de cliënt?

 

Voor veel cliënten is een TOPGGz-afdeling hun laatste strohalm. Een TOPGGz-afdeling geeft hoop en biedt perspectief op verbetering van kwaliteit van leven. Dat komt door het hoogspecialistisch behandelaanbod in combinatie met de innovatieve behandelingen. Zo vindt de exposure, onderdeel van de intensieve behandeling van dwangstoornissen die Overwaal heeft ontwikkeld, plaats in de eigen omgeving van de cliënt.

 

 

Second opinion en consultatie

 

Beide afdelingen bieden, naast behandeling, mogelijkheden voor second opinion (voor cliënten) en consultatie (voor professionals).

 

 

Onderzoek en innovatie

 

De gespecialiseerde cliëntenzorg bij Pro Persona is gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek en innovatieve behandeling. Onlangs zijn er in een nieuwe onderzoeksstructuur twee nieuwe onderzoekslijnen vastgesteld. Een daarvan is de onderzoekslijn Angststoornissen en Depressie. Voor deze onderzoekslijn zijn twee thema’s bepalend: angst, dwang en PTSS, en depressie. Rondom deze twee thema’s zijn onderzoeksactiviteiten ontwikkeld. Het belangrijkste doel: verbeteren van de behandelpraktijk. Een afgeleid doel is om ook over de leeftijdsgrenzen heen te kijken.


Datum laatste aanpassing: 15-05-2018

Corona: aangepast beleid

De coronacrisis maakt dat Pro Persona maatregelen neemt om het coronavirus tegen te gaan. Doel is om te doen wat nodig is, maar ook de zorg aan onze cliënten zoveel mogelijk door te laten gaan. Geplande afspraken met cliënten gaan door, maar worden omgezet in afspraken op afstand. Via telefoon of andere digitale middelen.

Wijzigingen verlof en bezoek klinieken per 29 maart


Pro Persona heeft de verlof- en bezoekregeling voor cliënten die in onze klinieken verblijven aangepast per 29 maart. Bezoek op de afdeling niet meer toegestaan. Het besluit heeft alles te maken met de wijze waarop de coronacrisis zich op dit moment ontwikkelt. De maatregelen worden ingezet vanuit het oogpunt van goede en veilige zorg voor onze patiënten en medewerkers. De impact van de maatregelen is groot. We hopen dan ook op ieders begrip.

Zie voor meer informatie de nieuwsberichten op de website.

Sluiten