U bent hier: Vergoedingen en kosten

 

Vergoedingen en kosten

 

Vanaf uw éérste contact met Pro Persona (bijvoorbeeld met de Crisisdienst, een intakegesprek of een gesprek met een ambulant behandelaar) worden kosten in rekening gebracht. De behandeling bij Pro Persona wordt door veel verzekeraars vergoed.

Op onze website kunt u terugvinden met welke verzekeraars Pro Persona een contract heeft. Jaarlijks veranderen de contracten die zorgverzekeraars afsluiten met zorginstellingen. Pro Persona heeft voor 2018 met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.

Wanneer Pro Persona geen contract heeft met uw nieuwe zorgverzekeraar of geen contract voor de polis van uw keuze, dan zult u mogelijk een deel van de zorgkosten zelf moeten betalen. Informeer daarom altijd bij uw verzekeraar. Deze kan u het beste informeren over de inhoud van uw polis, of u een vrije keuze heeft voor zorgverleners en of de door uw gewenste zorg wordt vergoed bij de zorgverlener van uw keuze.

 

Eigen risico

De kosten van behandeling bij Pro Persona worden vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Als u 18 jaar of ouder bent, heeft u een verplicht eigen risico voor deze verzekering. Voor 2018 is het eigen risico vastgesteld op € 385,00. Mogelijk heeft u ervoor gekozen om een hoger eigen risico te hebben. Houdt dan rekening met hogere eigen kosten.

 

Factuur

Als u niet wilt dat de diagnose wordt vermeld op de factuur, kunt u hier bezwaar tegen maken. Neem hiervoor contact op met uw behandelaar.


Lees meer

GGZ zorgkosten 2019

Datum laatste aanpassing: 07-02-2018