Pro Persona tekent Green Deal

Dinsdag 24 April 2018

Pro Persona heeft, net als zeven andere zorgorganisaties, Milieuplatform Zorgsector, de gemeente Arnhem en de Omgevingsdienst Regio Arnhem op 19 april 2018 een handtekening gezet onder de Green Deal Verduurzamen Zorginstellingen Arnhem en omgeving.

 

Uit landelijk onderzoek blijkt namelijk dat zorginstellingen tot 25 procent aan energie kunnen besparen. De Green Deal betekent dat zorginstellingen binnen twee jaar flinke stappen zetten met milieubesparende maatregelen voor hun grootste zorglocatie. De Green Deal vloeit voort uit het Nationaal Energieakkoord en uit de Arnhemse ambitie om in 2050 een energieneutrale stad te zijn.

 

 

65 milieumaatregelen

 

In 2021 moet de hoofdlocatie het bronzen niveau van de Milieuthermometer Zorg bereiken. De Milieuthermometer Zorg is een systeem waarmee een zorginstelling een duurzame bedrijfsvoering stimuleert. Het bronzen niveau van dit keurmerk houdt in dat de zorginstellingen 65 milieumaatregelen - zoals energiezuinige verlichting - gaan uitvoeren. Daarna maken zij een plan om naar het zilveren of gouden niveau te gaan. Dan worden ook thema's als duurzaam inkopen en duurzaam bouwen meegenomen.

 

 

Gedeelde kennis

 

Vanuit het Milieuplatform Zorgsector ondersteunt de gemeente Arnhem de zorginstellingen door het delen van inhoudelijke expertise en het bieden van begeleiding. Daarnaast wordt er twee keer per jaar een kennisbijeenkomst georganiseerd voor de deelnemers van de Green Deal. Tot slot biedt de Omgevingsdienst Regio Arnhem de zorgaanbieders advies en ondersteuning bij het uitvoeren van wettelijke maatregelen voor energiebesparing. 

 


Naar het nieuwsoverzicht

Actuele situatie behandelingen en bezoekregeling

Op dit moment zijn de groepsbehandeling en ambulante behandeling op onze locaties en bij cliënten weer gestart. De inrichting van onze gebouwen is aangepast, en we letten extra op hygiëne. Onze oproep is en blijft: als je psychische klachten hebt, meld je dan bij de huisarts. Juist in deze coronatijd is het belangrijk niet met klachten te blijven rondlopen. Met cliënten die klachten hebben die op corona kunnen duiden maken we apart afspraken over de wijze van behandeling.

Bezoek weer toegestaan voor klinieken

We hebben de verlof -en bezoekregeling voor onze klinieken versoepeld: bezoek is weer toegestaan. Dat wil zeggen: maximaal 1 bezoeker per persoon voor maximaal 1 uur. We controleren daarbij zorgvuldig of bezoekers geen klachten hebben. Lees meer over de regeling op www.propersonacoronavirus.nl onder FAQ.

Ben je cliënt? Stel dan ook je vragen aan je behandelaar.

Sluiten