Pro Persona tekent Green Deal

Dinsdag 24 April 2018

Pro Persona heeft, net als zeven andere zorgorganisaties, Milieuplatform Zorgsector, de gemeente Arnhem en de Omgevingsdienst Regio Arnhem op 19 april 2018 een handtekening gezet onder de Green Deal Verduurzamen Zorginstellingen Arnhem en omgeving.

 

Uit landelijk onderzoek blijkt namelijk dat zorginstellingen tot 25 procent aan energie kunnen besparen. De Green Deal betekent dat zorginstellingen binnen twee jaar flinke stappen zetten met milieubesparende maatregelen voor hun grootste zorglocatie. De Green Deal vloeit voort uit het Nationaal Energieakkoord en uit de Arnhemse ambitie om in 2050 een energieneutrale stad te zijn.

 

 

65 milieumaatregelen

 

In 2021 moet de hoofdlocatie het bronzen niveau van de Milieuthermometer Zorg bereiken. De Milieuthermometer Zorg is een systeem waarmee een zorginstelling een duurzame bedrijfsvoering stimuleert. Het bronzen niveau van dit keurmerk houdt in dat de zorginstellingen 65 milieumaatregelen - zoals energiezuinige verlichting - gaan uitvoeren. Daarna maken zij een plan om naar het zilveren of gouden niveau te gaan. Dan worden ook thema's als duurzaam inkopen en duurzaam bouwen meegenomen.

 

 

Gedeelde kennis

 

Vanuit het Milieuplatform Zorgsector ondersteunt de gemeente Arnhem de zorginstellingen door het delen van inhoudelijke expertise en het bieden van begeleiding. Daarnaast wordt er twee keer per jaar een kennisbijeenkomst georganiseerd voor de deelnemers van de Green Deal. Tot slot biedt de Omgevingsdienst Regio Arnhem de zorgaanbieders advies en ondersteuning bij het uitvoeren van wettelijke maatregelen voor energiebesparing. 

 


Naar het nieuwsoverzicht