Zin! zoekt voor iedere cliënt naar passende dagbesteding

 

Lees hier in het jaarverslag de cijfers van 2023 en de speerpunten voor 2024 van Zin! Dagbesteding.

 

Zin! Dagbesteding, onderdeel van Pro Persona Wolfheze, biedt activiteiten, groepsbegeleiding en activerend werk.

 

De activiteiten worden aangeboden aan cliënten die opgenomen zijn bij Pro Persona, maar ook aan anderen met een indicatie of beschikking en psychiatrische problematiek, voor wie onze activiteiten passend zijn.

 

Er wordt zinvolle daginvulling geboden door middel van creatieve-, sportieve-, educatieve- en arbeidsmatige activiteiten. Het doel is om in een veilige omgeving en op basis van individuele afspraken invulling te geven aan behandeling, herstel, zingeving en maatschappelijke participatie.

 

Op het park hebben we een groot aanbod aan werk- en leerplekken, vallend onder diverse ‘sociale ondernemingen’. Wil óf kun je meer, dan begeleiden we je naar een dagbesteding of (vrijwillige) werkplek buiten de organisatie. Onze trajectbegeleiders ondersteunen alle trajecten in elke fase waar nodig of wenselijk.

 

Bekijk het aanbod van Zin! Dagbesteding

 • Atelier

Het atelier is een creatieve dagbesteding waar cliënten met verschillende activiteiten en technieken aan de slag gaan. Creatieve activiteiten en technieken die onder andere geboden worden zijn: textiele werkvormen, tekenen, schilderen, kaarsen maken, keramiek, gips gieten, sieraden maken, speksteen bewerken, mozaïeken en eenvoudig houtbewerken.

 

 

 • Sport en Beweging

De afdeling Sport en Beweging biedt op therapeutische basis verschillende activiteiten om ontspannen en een op een prettige manier in beweging te komen. Door middel van bewegen kunnen cliënten werken aan specifieke doelen., zoals conditieverbetering of het vergroten van het zelfvertrouwen.

 

De afdeling biedt sportieve activiteiten wekelijks aan en organiseert jaarlijks diverse toernooien, bijvoorbeeld zaalvoetbal, koningsdagspelen en een special obstacle-run.

 

 • Cliëntenkoor

Het cliëntenkoor Zingenderwijs komt wekelijks bij elkaar om samen te zingen.

 

 • Educatie

Bij de afdeling educatie kiezen deelnemers zelf waarover ze hun kennis willen vergroten. Gezonder en zelfstandiger leven? Cliënten kunnen aan hun leefstijl werken, leren koken of met digitale vaardigheden aan de slag. Maar ook een taal leren, rekenen of een certificaat halen van een ander vak van de middelbare school.

 

Daarnaast wordt er samen naar het nieuws gekeken om hieraan duiding te geven, duiken we de geschiedenis in of leren we over alle verschillende vogelsoorten.

 

 • Winkel EigenZinn!g

EigenZinn!g is de dagbestedingswinkel die te vinden is in het ontmoetingscentrum Neder Veluwe in Wolfheze. Hier worden voornamelijk producten verkocht die geproduceerd worden door de andere dagbestedingsafdelingen. Het winkelpubliek is divers en bestaat uit cliënten, familie, naasten, dorpsbewoners en de vele recreanten die deze omgeving aantrekt.

 

 • Fietsenmakerij

In de fietsenmakerij worden fietsen en rolstoelen gerepareerd en onderhouden, tweedehands fietsen worden klaar gemaakt voor de verkoop en oude fietsen worden gesloopt. Daarnaast helpen we ook particulieren die hun fiets langsbrengen ter reparatie.

 

 

 • Houtbewerking

In de houtzagerij produceren cliënten zowel handmatig als machinaal producten van hout. Dit doen zij in opdracht voor klanten, maar ook voor de verkoop in de dagbestedingswinkel EigenZinn!g. Producten waaraan gewerkt wordt zijn bijvoorbeeld vogelhuisjes, kistjes en speelgoedbootjes.

 

 • Klussengroep

De klussengroep verricht diverse werkzaamheden op het terrein van Pro Persona Wolfheze. Deze klussen variëren van kleine verhuizingen tot het onderhouden van het terrein.

 

 • Ontmoetingscentrum Neder Veluwe

In ontmoetingscentrum Neder Veluwe zit onder andere een horecagelegenheid, tweedehands kledingwinkel en de dagbestedingswinkel EigenZinn!g. Elke woensdag is er een ‘open podium’ en wordt er muziek gemaakt voor het aanwezige publiek. Op dinsdagen en donderdagen bereid de kookgroep maaltijden, gebak en hapjes voor de horecagelegenheid in Neder Veluwe.

 

 • Recreatie

In Neder Veluwe worden wekelijks recreatieve avonden georganiseerd waar cliënten op een ontspannen manier hun vrije tijd kunnen doorbrengen. Tevens worden er vele activiteiten georganiseerd,  zoals spelletjesavond, bingo, karaoke, carnaval, Koningsdag, zomerbarbecue en Kerstmarkt. In de zomer zijn er voorstellingen in het openluchttheater. Cliënten kunnen ook helpen bij de organisatie en uitvoering van activiteiten.

 

 • Repro

Repro is een arbeidsmatige dagbestedingsafdeling waar onder andere het drukwerk wordt verzorgd. Met meerdere cliënten wordt er gewerkt aan een opdracht, van Pro Persona of externe klanten. Werkzaamheden die hier worden uitgevoerd variëren van vouwen, vergaren en nieten tot drukwerk.

Facebook Repro

 

 • Tuinderij

Bij de tuinderij worden bloemen, planten en groenten gekweekt. Cliënten voeren hier verschillende werkzaamheden uit, zoals zaaien, planten verpotten en oogsten. Tussen het zaaien en oogsten worden de bloemen en planten verzorgd. In de winterperiode worden er voor opdrachtgevers nestkastjes gemaakt.

Facebook De Tuinderij

 

 

 • Tweedehands kledingwinkel Twinkel

De tweedehands kledingwinkel Twinkel bevindt zich in ontmoetingscentrum Neder Veluwe. Hier wordt kleding ingezameld, gesorteerd, geprijsd en verkocht. De kleding wordt verkocht aan cliënten maar ook aan andere belangstellenden.

 

 • Vakantiewoning Thuisweze

Aan de rand van het terrein van Pro persona Wolfheze vind je vakantiewoning Thuisweze. Een jaren 30 woning die compleet gerenoveerd en opgeknapt is en plek biedt aan 5 gasten. Hier verzorgen cliënten onder andere de schoonmaak, inkoop en het in- en uit-checken van gasten.

 

 • WerkZin

Bij WerkZin worden diverse arbeidsmatige werkzaamheden uitgevoerd. Denk aan inpak-, montage- en recyclingwerk voor externe bedrijven.

 

 • Interne Activiteitenbegeleiding

Op alle klinieken met gesloten afdelingen is er Interne Activiteitenbegeleiding, dagbesteding op locatie. De diverse activiteiten die op het park aangeboden worden  vinden hier op locatie plaats. Zo is er de mogelijkheid om creatief of technisch aan de slag te gaan, in een volkstuintje te werken of mee te doen aan sport- en spelmiddagen.

 

Zin! biedt cliëntenvervoer op het park en naar dagbesteding op locatie. Ook maken we het mogelijk voor clienten om met het Openbaar Vervoer te reizen.  


Datum laatste aanpassing: 29-02-2024