U bent hier: Pro Persona Research

Waarom doen wij onderzoek?

Zorg kan altijd beter! We zijn daarom steeds op zoek naar manieren om de zorg beter en prettiger te maken voor cliënten en behandelaren. Daarbij sluiten we aan bij ontwikkelingen in onze organisatie of nemen juist het voortouw als ergens nieuwe kennis is verkregen. Door zelf wetenschappelijk onderzoek te doen kunnen we inspelen op vragen uit de praktijk en daar nieuwe kennis inbrengen. Het wetenschappelijk onderzoek van Pro Persona is ondergebracht bij de afdeling Pro Persona Research en de onderzoeksafdeling van de Pompestichting.

 

Pro Persona Research heeft drie sterke onderzoekslijnen. De lijnen Angst en Depressie zijn gekoppeld aan de twee TOPGGZ-afdelingen. Zij doen onder andere onderzoek naar de werkzaamheid van innovatieve behandelvormen en naar mechanismen ervan, hoe de behandelingen werken. De lijn Pro-Fit (Pro Persona Research on general factors in treatment outcome) onderzoekt de invloed van zogenaamde generieke factoren, zoals de rol van de behandelaar. Pro-Fit kijkt ook naar nieuwe uitkomstmaten zoals zelfregie. Cliënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun mentale flexibiliteit hebben specifieke aandacht in deze onderzoekslijn.

 

We werken nauw samen met de Radboud Universiteit Nijmegen in het samenwerkingsverband NijCa²re. Naast deze samenwerking met de Radboud Universiteit en het Radboud UMC werken we ook veel samen met andere partijen zoals andere GGZ-instellingen, het Trimbos-instituut en andere universiteiten. Zo bundelen we de krachten en brengen we extra expertise naar Pro Persona.

 

Volg Pro Persona Research op LinkedIn voor de laatste ontwikkelingen en leestips.


Datum laatste aanpassing: 26-04-2024