Spoedeisende en Netwerkgerichte GGZ

Bij het onderdeel van Pro Persona dat Spoedeisende en Netwerkgerichte GGZ genoemd wordt, kunnen volwassenen en ouderen met acute en/of complexe problematiek terecht. 

  • Acuut: volwassenen en ouderen in crisissituaties kunnen worden aangemeld bij de crisisdienst-IHT (intensive home treatment) en, wanneer nodig bij, onze acute opnameklinieken.
  • FACT: bij de netwerkgerichte tak van het onderdeel wordt vanuit een team van hulpverleners ambulante, en/of outreachende behandeling en begeleiding geboden, dat wil zeggen zoveel mogelijk in de eigen omgeving van de cliënt. Waar mogelijk wordt samengewerkt met het netwerk van zowel de cliënt (sociale omgeving) als de netwerkpartners van Pro Persona.
  • Ouderenpsychiatrie: ouderen die niet alleen last hebben van psychiatrische problematiek, maar tevens ook zo genaamde bijkomende somatische aandoeningen (bijv. hart- en vaatziektes) kunnen terecht bij onze ouderenpsychiatrie. Somatische aandoeningen treden vaker op bij mensen boven de 65 jaar. Voor de ouderenpsychiatrie hebben we acute opnameklinieken, acute deeltijdbehandeling en ambulant aanbod (zowel SGGZ-trajecten als intensive home treatment).

 

Het onderdeel Spoedeisende en Netwerkgerichte GGZ is verdeeld over de veiligheidsregio’s Gelderland Zuid en -Midden. Specifiek werkzaam in regio Nijmegen, Arnhem, Veenendaal, Tiel en Ede.


Datum laatste aanpassing: 06-09-2022