Meer informatie over psychische aandoeningen

 

Problemen, stoornissen en aandoeningen

 

Op Youtube is een informatieve video van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie met uitleg over het verschil tussen een psychische stoornis en een psychisch probleem. Op deze website kiezen wij bij voorkeur voor de neutrale(re) term 'aandoening'. Psychiaters spreken in wetenschappelijke zin over 'stoornissen'.

 

 

 

Pro Persona behandelt mensen van alle leeftijden met psychische aandoeningen. Hieronder treft u een overzicht van links naar websites waar u meer informatie kunt vinden over psychische aandoeningen en in welke vestigingen van Pro Persona de aandoeningen kunnen worden behandeld.

 

ADHD

 

 

Angststoornissen

 

 

Autisme

 

 

Bipolaire stoornissen

 

 

Dementie

 

 

Depressieve stoornissen

 

 

 

Niet-aangeboren hersenletsel

 

  • Hersenstichting
  • Pro Persona behandelt patiënten met psychische stoornissen door hersenaandoeningen, zoals niet-aangeboren hersenletsel, hersenziekten en aandoeningen als gevolg van ernstige verslavingsproblemen of hersenbeschadiging door gebruik van andere middelen: Winkler Kliniek Wolfheze.

 

Onverklaarde lichamelijke klachten

 

 

Persoonlijkheidsstoornissen

 


Psychische aandoeningen in combinatie met een auditieve beperking

 

  • Doof en GGZ
  • Pro Persona behandelt psychische aandoeningen in combinatie met een auditieve beperking in Ede.

 

Schizofrenie/psychotische stoornissen

 


Datum laatste aanpassing: 10-12-2019

Corona: aangepast beleid

De coronacrisis maakt dat Pro Persona maatregelen neemt om het coronavirus tegen te gaan. Doel is om te doen wat nodig is, maar ook de zorg aan onze cliënten zoveel mogelijk door te laten gaan. Geplande afspraken met cliënten gaan door, maar worden omgezet in afspraken op afstand. Via telefoon of andere digitale middelen.

Wijzigingen verlof en bezoek klinieken per 29 maart


Pro Persona heeft de verlof- en bezoekregeling voor cliënten die in onze klinieken verblijven aangepast per 29 maart. Bezoek op de afdeling niet meer toegestaan. Het besluit heeft alles te maken met de wijze waarop de coronacrisis zich op dit moment ontwikkelt. De maatregelen worden ingezet vanuit het oogpunt van goede en veilige zorg voor onze patiënten en medewerkers. De impact van de maatregelen is groot. We hopen dan ook op ieders begrip.

Zie voor meer informatie de nieuwsberichten op de website.

Sluiten