U bent hier: Onze werkwijze - Clientenraad

Cliëntenraden

 

Wat is een cliëntenraad?
Zorginstellingen als Pro Persona zijn verplicht om cliëntenraden te hebben. Deze raden oefenen, net als een ondernemingsraad voor de werknemers, ‘medezeggenschap’ uit. Dat wil zeggen: cliënten mogen via de cliëntenraden invloed uitoefenen en advies geven op de praktijk en het beleid binnen Pro Persona. De cliëntenraden denken, praten en beslissen mee over onderwerpen die nu of in de toekomst belangrijk zijn.

 

De cliëntenraden komen op voor collectieve belangen van cliënten van Pro Persona. Wij zijn een antenne (die voelt waar belangrijke signalen zijn), een tolk (die vertaalt wensen en behoeften van cliënten), een waakhond (wij blaffen als er dingen niet goed gaan) en adviseur (om de kwaliteit van de zorg te verbeteren).

 

Wees alert en reageer als uw belangen in het geding zijn. De cliëntenraden kunnen cliënten naar hun mening vragen. Ze horen graag ideeën en vinden het belangrijk om kennis en ervaringen te delen.

 

Wilt u als actief lid deelnemen aan de cliëntenraad? Neem dan voor een vrijblijvend gesprek en nadere kennismaking contact met ons op.

 

Omdat je iets te zeggen hebt

 

Blijf op de hoogte
Bekijk hier de beschikbare nieuwsbrieven van onze cliëntenraden

 

 

Er zijn cliëntenraden in Arnhem, Ede, Nijmegen, Tiel en Wolfheze.


Datum laatste aanpassing: 13-05-2024