Behandeling en behandelteams

Uw huisarts verwijst u naar Pro Persona, als hij of zij van mening is dat het gaat om (het vermoeden van) een psychische aandoening of een crisissituatie en er specialistische GGZ nodig is om uw situatie te verbeteren.

Pro Persona helpt u te werken aan uw situatie, met behulp van:

 

  • Ambulante specialistische behandeling: dit is een behandeling op afspraak bij onze organisatie, in één van onze regionale centra voor GGZ in ArnhemEdeNijmegen of Tiel.
  • eHealth: uw behandeling wordt eventueel gecombineerd met een behandeling via een website waarop u direct contact heeft met uw behandelaar. Dit wordt digitale zorg of eHealth genoemd.
  • (F)ACT-teams.
  • IHT-teams.
  • Opname in een kliniek: alleen als het écht niet anders kan, wordt een cliënt opgenomen in een van onze klinieken. 

 


Datum laatste aanpassing: 25-04-2019

Coronamaatregelen

De afgelopen periode hebben we veel gebruik gemaakt van videobellen om behandelingen niet te laten stilvallen. De nieuwe richtlijnen van het kabinet bieden gelukkig weer meer ruimte voor face-to-to-face contact. Daarom zijn we op dit moment bezig om groepsbehandeling en ambulante behandeling op onze locaties en bij cliënten thuis weer op te starten. We passen de inrichting van onze gebouwen aan, en we letten extra op hygiëne. Onze oproep is en blijft: als je psychische klachten hebt, meld je dan bij de huisarts. Juist in deze coronatijd is het belangrijk niet met klachten te blijven rondlopen.

Met cliënten die klachten hebben die op corona kunnen duiden maken we apart afspraken over de wijze van behandeling. We houden ook de gezondheid van onze opgenomen cliënten dagelijks in de gaten. De verlof -en bezoekregeling voor onze klinieken blijft van kracht: bezoek op de afdeling is niet toegestaan.

Raadpleeg regelmatig www.propersonacoronavirus.nl voor de laatste stand van zaken.

Ben je cliënt? Stel dan ook je vragen aan je behandelaar.

Sluiten