Expertisecentrum Depressie neemt deel aan landelijk ketamine-onderzoek

Maandag 12 November 2018

Het Expertisecentrum Depressie van Pro Persona neemt actief deel aan een onderzoek naar ketaminegebruik bij therapieresistente depressie. Het onderzoek wordt door het UMCG Groningen uitgevoerd in samenwerking met het Amsterdam Medisch Centrum. Ongeveer dertig procent van de mensen met een depressie is therapieresistent. Dit betekent dat reguliere behandeling onvoldoende effect heeft.

 

Eerdere onderzoeken tonen aan dat het medicijn ketamine bij deze mensen stemmingsklachten kan verminderen. In deze onderzoeken werd ketamine per infuus toegediend. Het via de mond toedienen heeft minder nadelen en dus de voorkeur. Het onderzoek moet duidelijk maken of ketamine slikken ook helpt tegen de stemmingsklachten. Lees meer op de website van het UMCG.


Naar het nieuwsoverzicht

Actuele situatie behandelingen en bezoekregeling

Op dit moment zijn de groepsbehandeling en ambulante behandeling op onze locaties en bij cliënten weer gestart. De inrichting van onze gebouwen is aangepast, en we letten extra op hygiëne. Onze oproep is en blijft: als je psychische klachten hebt, meld je dan bij de huisarts. Juist in deze coronatijd is het belangrijk niet met klachten te blijven rondlopen. Met cliënten die klachten hebben die op corona kunnen duiden maken we apart afspraken over de wijze van behandeling.

Bezoek weer toegestaan voor klinieken

We hebben de verlof -en bezoekregeling voor onze klinieken versoepeld: bezoek is weer toegestaan. Dat wil zeggen: maximaal 1 bezoeker per persoon voor maximaal 1 uur. We controleren daarbij zorgvuldig of bezoekers geen klachten hebben. Lees meer over de regeling op www.propersonacoronavirus.nl onder FAQ.

Ben je cliënt? Stel dan ook je vragen aan je behandelaar.

Sluiten