Pro Persona ondertekent weer Green Deal

Dinsdag 10 November 2020

Pro Persona heeft op 6 november 2020 de nieuwe Green Deal Verduurzamen Zorginstellingen Arnhem en omgeving getekend. De ondertekening heeft online plaatsgevonden vanwege de coronamaatregelen.

 

Dit heeft Pro Persona samen met acht andere zorginstellingen, Milieuplatform Zorgsector, provincie Gelderland, gemeente Arnhem, gemeente Rheden en Omgevingsdienst Regio Arnhem gedaan. Pro Persona en de andere zorginstellingen spreken hiermee af om de komende twee jaar de verduurzaming van hun bedrijfsvoering door te zetten. De zorginstellingen worden hierin ondersteund door Het Milieuplatform Zorgsector en de verschillende overheidsinstanties.

 

Vorige Green Deal

In 2018 heeft Pro Persona de eerste versie van de Green Deal getekend. Binnen deze twee jaar zijn er concrete stappen gezet om de bedrijfsvoering te verduurzamen. Zo heeft Pro Persona het Certificaat MilieuThermometerZorg behaald: Brons voor Riethorst, Siependaal, CvP, Nijmeegsebaan, Wolfheze, Pompekliniek en Pompe Zeeland en Zilver voor Braamberg en het algemene inkoopbeleid.

 

Samen werken en kennis delen

De reden om weer deel te nemen is om samen te werken aan deze verduurzaming. Op deze manier kunnen alle partijen van elkaar leren en aan specifieke doelen samen werken. Veel duurzaamheidsdoelen zijn voor zorginstellingen immers gelijk.

 

Pro Persona heeft voor de komende twee jaar onder andere de volgende plannen:

  • Routekaart CO2 reductie, waarin concreet beschreven staat hoe Pro Persona in 2030 50% minder CO2 uitstoot.
  • Mobiliteitsplan, met als doel om zowel woon-werkverkeer als zakelijk verkeer te verduurzamen.
  • Vermindering voedselverspilling met 50%.

 

Deelnemende partijen

De Green Deal Verduurzamen Zorginstellingen Arnhem en omgeving is ondertekend door:

gemeente Arnhem, gemeente Rheden, provincie Gelderland, Omgevingsdienst Regio Arnhem, Milieuplatform Zorgsector, Attent Zorg en Behandeling, DrieGasthuizenGroep, Innoforte, IrisZorg, Klimmendaal, Pleyade, Pro Persona, Stichting De Driestroom en Stichting Woonzorgcentrum de Zeeg.

 

 


Naar het nieuwsoverzicht