Boeklancering 'Ik wil je iets vertellen'

Woensdag 09 November 2022

Vanavond vind de boeklancering plaats van ‘Ik wil je iets vertellen’, het boek is geschreven door onze collega Lotte Hendriks, klinisch psycholoog binnen TOPGGz Angst. Het is een prentenboek dat kinderen helpt praten over nare ervaringen - van klein tot groot - en voorlezers helpt hier goed op te reageren. Tijdens de boeklancering geeft Lotte Hendriks een korte masterclass. Zij vertelt hier in detail hoe je als volwassene een goede sociale steunreactie kan geven als het kind zijn of haar traumaverhaal vertelt.


'Ik wil je iets vertellen’

Het verhaal is laagdrempelig zodat het zowel ingezet kan worden om te praten over dagelijkse (kleine) vervelende gebeurtenissen tot traumatische ervaringen. ‘Ik wil je iets vertellen’ wil het taboe dat rust op het vragen naar trauma doorbreken. Het boek is een samenwerking tussen klinisch psycholoog dr. Lotte Hendriks en Rémi Bouwer van creatief bureau Dolly Warhol, met illustraties van Patrick van Vliet (creative bij Dolly Warhol).
 
Lotte Hendriks: 'Veel van zowel de kinderen als de volwassenen die ik spreek tijdens mijn werk vertellen over de eenzaamheid die ze hebben ervaren, omdat ze niet konden delen met anderen wat ze hadden meegemaakt. Ze wilden het wel vertellen maar konden de juiste woorden niet vinden. Met dit boek willen wij een hulpmiddel bieden om het gesprek te starten. Want door met kinderen op de juiste manier in gesprek te gaan over traumatische ervaringen kunnen klachten juist voorkómen worden, krijgen kinderen – zo nodig – sneller de juiste zorg en kan deze zorg effectiever worden uitgevoerd.'

Wil je meer weten over het boek? Klik hier voor meer informatie.


Naar het nieuwsoverzicht