WijkGGZ Rivierenland wint de Spieringprijs voor de zorg 2022

Dinsdag 06 december 2022

WijkGGZ Rivierenland heeft de Spieringprijs 2022 gewonnen. De Spieringprijs is een initiatief van Fundatie voor Christelijke Belangen in Tiel en wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een nieuw project in de zorg voor regio Rivierenland.


Op 6 december namen medewerkers van de WijkGGZ-teams Rivierenland vol trots de prijs in ontvangst. Naast het beeldje ontving men ook een geldbedrag van €10.000,- dat wordt ingezet voor verdere ontwikkeling van de methodiek en de teams. De jury van de Spieringprijs heeft het initiatief beoordeeld op de bijzonderheid ervan, de urgentie voor het geheel van de zorg en andere randvoorwaarden zoals menslievendheid en binding aan de regio. Volgens de Fundatie sluit de werkwijze van de WijkGGZ zeer goed aan op het levenswerk en motto van Henriette en Judith Spiering, de oprichters van de Fundatie: ‘Niemand mag vergeten worden.’

 

Samenwerken loont

De WijkGGZ is een samenwerking tussen vier zorginstellingen in Gelderland-Zuid, te weten IrisZorg, Pluryn, Pro Persona en RIBW Nijmegen & Rivierenland. In de gemeente Culemborg is de Maatman Zorggroep ook een samenwerkingspartner. De WijkGGZ is de schakel tussen de sociale wijkteams en huisartsenzorg en de specialistische zorg (GGZ, verslavingszorg en zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking). Het team biedt laagdrempelige, kortdurende ondersteuning en kijkt op een andere manier naar oplossingen door in te zetten op Herstelondersteunende zorg. Door de samenwerking weten betrokken instellingen elkaar beter te vinden, wat weer gunstig is voor het herstel van de wijkbewoner.


Naar het nieuwsoverzicht