Pro Persona en RIBW niet strafrechtelijk verantwoordelijk voor overlijden cliënt

Dinsdag 13 december 2022

In 2020 overleed Robert Dönnges na een tragisch incident in een woonvoorziening van RIBW Arnhem en Veluwe Vallei, waarbij ook twee medewerkers gewond raakten. Deze heftige en onverwachte gebeurtenis raakt ons en onze betrokken medewerkers nog steeds.

 

Destijds is een bijeenkomst geweest met alle betrokken partijen en Roberts ouders waarin de conclusies en aanbevelingen van het onderzoek, dat is uitgevoerd naar aanleiding van deze tragische gebeurtenis, zijn gedeeld.De aanbevelingen zijn in samenwerking met RIBW inmiddels opgepakt.

 

Deze week werd bekend dat het Openbaar Ministerie heeft geoordeeld dat betrokken partijen Pro Persona en RIBW niet strafrechtelijk verantwoordelijk zijn voor het overlijden van Robert.

 

Pro Persona betreurt het gebeurde heel erg. Als een dergelijke heftig incident plaatsvindt, proberen we wel altijd te leren zodat het risico op een soortgelijke gebeurtenis in de toekomst kleiner wordt. Want iedereen wil een herhaling van een gebeurtenis als dit overlijden, voor de toekomst voorkomen.


Naar het nieuwsoverzicht