Eerste statushouders ontvangen sleutel van hun nieuwe huis in Wolfheze

Maandag 27 Maart 2023

Vorig jaar hebben Vivare, Pro Persona en de gemeente Renkum de handen ineen geslagen om in Wolfheze tijdelijke huisvesting voor statushouders te organiseren. Maandag 27 maart ontvingen de eerste twee families de sleutels van hun nieuwe woning op het Pro Persona-terrein. Burgemeester Schaap heette ze van harte welkom in hun nieuwe huis, namens de gemeente, Pro Persona en Vivare.

 

Welkom in Wolfheze

Maandag hebben de eerste twee families het huurcontract getekend voor hun nieuwe woning. Ze zullen binnen twee weken hun woning betrekken. De komende periode volgen de andere families.

 

Wolfheze is klaar voor de komst van zoveel nieuwe Nederlanders. De inwoners van Wolfheze hebben ervaring en zijn zeer betrokken om de nieuwe ‘buren’ een warm welkom te geven. De gemeente Renkum en Vluchtelingenwerk Renkum begeleiden de nieuwe inwoners bij hun inburgering.

 

Burgemeester Agnes Schaap is blij dat Renkum hiermee een plek kan bieden aan gezinnen die al lang wachten op een woning en eindelijk weer als familie bij elkaar kunnen wonen. “Het is mooi dat we met deze tijdelijke huisvesting een positieve bijdrage kunnen leveren aan de doorstroom van de asielketen. Ik bedank Vivare en Pro Persona voor hun inzet om dit samen met de gemeente voor elkaar te krijgen.”

 

Regionale tussenvoorziening

De afgelopen maanden zijn vijftien woningen opgeknapt. Uiteindelijk kunnen ongeveer 90 statushouders hier wonen. Dat zijn niet alleen statushouders die verbonden zijn aan de gemeente Renkum, ook statushouders uit twee andere gemeenten komen hier wonen. Dat kan tot eind 2024. Daarna stromen zij door naar een andere woning in hun eigen gemeente.

 

 

 

 

 


Naar het nieuwsoverzicht